Online prijevara lažnog vojnika - 8
Online prijevara lažnog vojnika - 8 Foto: Provjereno

Za više od 200 tisuća kuna prevarena je 53-godišnjakinja s područja Osječko-baranjske županije koja je na različite bankovne račune uplaćivala novac muškarcu koji se predstavio kao američki vojnik u Afganistanu, izvijestila je policija.


Tijekom rujna 2020. 53-godišnjakinja je preko društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao američki vojnik u Afganistanu.

Vezani članci Novac, ilustracija Prevarant tražio novčanice na provjeru pa bježao s plijenom: Napao zaposlenicu koja je istrčala za njim Malverzacije sa stanovima - 1 Provjereno donosi nevjerojatnu priču: Nelegalno im prodali stanove u stečaju, pa obitelji sada čekaju deložaciju iz nekretnina koje su - platili

Nepoznati je prevarant u komunikaciji s 53-godišnjakinjom napisao da je poslao poštanski paket u kojem se nalazi 600 tisuća američkih dolara, a koji je tvrtka za dostavu zadržala u Londonu te je za paket potrebno platiti otkupninu.

Oštećena 53-godišnjakinja je, nakon dogovora s nepoznatim počiniteljem, od 14. rujna do 13. studenog prošle godine, za navodnu otkupninu paketa obavila šest odvojenih uplata na različite bankovne račune nepoznatih vlasnika, u ukupnom iznosu većem od 220 tisuća kuna. No paket nije nikada primila.

Policija je ovoj prijevari podnijela izvješće državnom odvjetništvu.