Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne nasjedajte!

"Američki vojnik u Afganistanu" prevario Slavonku, pogledajte kako ju je olakšao za čak 220.000 kuna

Online prijevara lažnog vojnika - 8
Online prijevara lažnog vojnika - 8 Foto: Provjereno
Za više od 200 tisuća kuna prevarena je 53-godišnjakinja s područja Osječko-baranjske županije koja je na različite bankovne račune uplaćivala novac muškarcu koji se predstavio kao američki vojnik u Afganistanu, izvijestila je policija.

Tijekom rujna 2020. 53-godišnjakinja je preko društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao američki vojnik u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan Ilustracija Prvi slučaj Na oglasniku našla telad, uplatila tisuće eura i onda joj se dogodila najgora noćna mora

Nepoznati je prevarant u komunikaciji s 53-godišnjakinjom napisao da je poslao poštanski paket u kojem se nalazi 600 tisuća američkih dolara, a koji je tvrtka za dostavu zadržala u Londonu te je za paket potrebno platiti otkupninu.

Oštećena 53-godišnjakinja je, nakon dogovora s nepoznatim počiniteljem, od 14. rujna do 13. studenog prošle godine, za navodnu otkupninu paketa obavila šest odvojenih uplata na različite bankovne račune nepoznatih vlasnika, u ukupnom iznosu većem od 220 tisuća kuna. No paket nije nikada primila.

Policija je ovoj prijevari podnijela izvješće državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene