Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorena pruga

Ponovno gori kod Saborskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog požara u kojemu gori suha trava i nisko raslinje, zatvorena je danas od 12,30 sati željeznička pruga Zagreb-Split na predjelu Ličke Jesenice u blizini Saborskog, priopćila je karlovačka Policijska uprava.

Od glasnogovornice Hrvatskih željeznica Mihaele Tomurad-Sušac doznaje se kako je putnički vlak 520 koji prometuje iz Splita prema Zagrebu ipak propušten prugom oko 13 sati.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Na terenu je pružno radno vozilo 'robel', a djelatnici HŽ Holdinga utvrdili su da uz prugu između Ličke Jesenice i Rudopolja tek tinja na nekoliko mjesta te da se vlak sigurno može propustiti, što je i učinjeno, rekla je Tomurad-Sušac.

Na području Saborskog gorjelo je i jučer, kad je željeznički promet uz kratkotrajna propuštanja vlakova bio prekinut ukupno pet sati, što je uzrokovalo kašnjenja u putničkome i teretnom prometu.

>> Ugašen požar kod Skradina

U karlovačkome operativno-komunikacijskom centru 192 doznaje se da je odgođen očevid koji je danas trebao biti obavljen kako bi se utvrdio uzrok jučerašnjeg požara i šteta koju je on učinio jer je danas vatra ponovno planula te gori na širem području na istom terenu.

Po prvim policijskim informacijama, 'štete od jučerašnjeg požara praktički nije ni bilo'.

ko pet tisuća četvornih metara trave i gustog raslinja izgorjelo je u požaru koji je oko 12 sati buknuo u zaštićenoj park-šumi Šijani u Puli, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca vatra nije zahvatila stabla.

Požar je gasilo četrnaest vatrogasaca i pet vozila. Izgorjelo je gusto raslinje, livada i suho lišće. Požar u park-šumi nije načinio veću štetu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene