Stop policija (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Stop policija (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Policajci su na autocesti Zagreb-Lipovac u smjeru Zagreba kod odmorišta Rastovica obavljali kontrolu prometa.


Oko 11:50 zaustavili su automobil daruvarskih registracijskih oznaka u kojemu je za volanom sjedio 15-godišnjak iz Babine Grede.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Dileri pokušali unijeti drogu u Hrvatsku: Na Bajakovu u kombiju pronađeno 25 kg marihuane Prometna policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Matija Habljak) Pijan u Vinkovcima vozio teretno vozilo bez vozačke i osobne, s mobitelom u ruci

Maloljetnik je vozio automobil uz odobrenje oca, 42-godišnjaka iz Babine Grede, koji je sjedio na suvozačkom mjestu.

Protiv maloljetnika policija će podnijeti Optužni prijedlog i dostaviti obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb, njegovom ocu je na mjestu događaja izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna.

Radi se o "grubom kršenju prometnih propisa koje je maloljetnik počinio u prisutnosti roditelja, koji je bio dužan poduzeti mjere roditeljske skbi te spriječiti i ne dozvoliti činjenje prekršaja. Zbog toga se upozoravaju svi sudionici u prometu da poštuju prometne propise, brinu o zaštiti i dobrobiti djece i maloljetnika ne izlažući ih opasnosti, a samim tim i druge sudionike u prometu", priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.