Požar u kojem je u ponedjeljak na dvjema lokacijama javnozdravstvene ustanove u Rockefellerovoj ulici izgorjela arhivska građa po prvim sumnjama izazvan je namjerno, no to će se tek utvrditi kriminalističkim istraživanjem na koje je priveden 25-godišnji muškarac.

Galerija


Muškarac u dobi od 25 godina koji se dovodi u vezu s tim događajem doveden je u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja, izvijestila je u utorak zagrebačka policija.

Vezani članci Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 3 Izgubila bitku: Preminula 15-godišnja djevojčica spašena iz gorućeg stana u Beogradu Vatrogasci (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Uhićen 42-godišnji muškarac zbog podmetanja dvaju požara kod Ploča

Policijskim očevidom utvrđeno je da požar u Rockefellerovoj najvjerojatnije izbio tako što je u zgradi na broju 2 u prostoriji za demineralizaciju vode otvorenim plamenom neutvrđenog izvora zapaljen ormar, a potom su u zgradi na broju 7 u prostoriji pomoćne arhive također otvorenim plamenom zapaljeni registratori na drvenim policama.

U zgradi na broju 7 Rockefellerove smješten je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dok se na broju 2 nalaze Epidemiološka ambulanta i Imunološki zavod.

Zagrebačka Javna vatrogasna postrojba zaprimila je u ponedjeljak u 4:51 obavijest o požaru na adresi Rockefellerova 2, gdje su gorjeli podrumski prostori u kojima se nalaze arhivska građa i uređaji za omekšavanje vode.

Obilaskom podrumskih prostorija na adresi Rockefellerova 7 uočeno je da i tu gori arhivsko gradivo. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac i šest vatrogasnih vozila. (Hina)

Makedonsko blago: Dobro čuvana tajna koju niti jedna žena ne smije znati