Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriveno nakon tri godine

Evo kako je isplanirana krvava pljačka banke u Dubravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PU zagrebačka jutros je iznijela detalje kriminalističke istrage vezane za krvavu pljačku poslovnice Volksbanke u zagrebačkoj Dubravi, koja se dogodila prije tri godine i u kojoj je ubijen 49-godišnji zaštitar Damir Klapšec.

Zagrebačka policija izvijestila je kako za pljačku osumnjičena dvojica muškaraca, oba nezaposleni i oba s područja Zagreba. Uz njih, policija uhićena je još jedna osoba, koja se dovodi u vezu s tom pljačkom.

Pročitajte i ovo Policijski očevid na mjestu razbojništva (Foto: PU osječko-baranjska) PLJAČKAŠE TRAŽE I HELIKOPTEROM Šokantni detalji pljačke kod Osijeka: Razbojnici zaštitare čekali u šumi pa zapucali, policija moli - "Ako nešto uočite, zovite nas, oni su opasni!" Slika nije dostupna najmanje dvojica Policija objavila detalje neuspjele pljačke kod Lesnine: Maskirani razbojnik zaštitaru prijetio pištoljem, a on ga ispratio kišom metaka

>> Nakon gotovo tri godine razriješena krvava pljačka banke u Dubravi

Prvoosumnjičeni je otprije poznat policiji, dok drugoosumnjičeni nije.

Dvojica osuimnjičenih, kako je pokazala kriminalistička istraga, našli su se 21. prosinca 2010. u jednom kafiću u zagrebačkom naselju Dubrava, gdje je drugoosumnjičeni predao pištolj prvoosumnjičenom i objasnio mu kako ga treba koristiti.

Dan kasnije, njih dvojice opet su se sastali u istom kafiću pa je drugoosumnjičćeni pojasnio partneru kako treba izvesti pljačku, što je ovaj nedugo zatim i učinio.

U 8:18 sati, 22. prosinca 2010., prvoosumnjičeni je upao u poslovnicu Volksbanke i pištoljem zaprijetio četvero djelatnika.

Kako se u poslovnici nalazio i zaštitar, on ga je pokušao svladati, a u naguravanju koje je uslijedilo, napadač se oslobodio te ispalio dva hica u zaštitara i nanio mu smrtne ozljede.

Nakon pucnjave, prvoosumnjičeni je proveo pljačku banke i ukrao ukupno 186.000 kuna te se ponovno sastao s partnerom i predao mu dio plijena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene