Zapljena droge i oružja - 1
Zapljena droge i oružja - 1 Foto: PU sisačko-moslavačka

Zagrebačka i sisačko-moslavačka policija dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više hrvatskih državljana. Sumnjiče ih za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, nedozvoljenu trgovina i neovlašteno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Temeljem naloga suda policiajci su pretražili dom i druge prostorije te zemljišta kod 56-godišnjaka i 60-godišnjakinje s područja Petrinje i 44-godišnjaka s područja Zagreba.

Vezani članci Policajac, ilustracija Policajcu iz Bjelovara prijetio da će ga ubiti u šumi, slao mu uznemirujuće poruke i oštetio automobil Policija uhitila muškarca koji je zatočio ženu 01 Stravičan slučaj iz Istre: Danima u stanu držao zatočenu ženu i zlostavljao je, jedva je uspjela pobjeći

"Tom prilikom je na nekoliko nasada i unutar kuće kod 56-godišnjaka i 60-godišnjakinje pronađeno, uzgojeno i namijenjeno za proizvodnju i prodaju ukupno 204 stabljike droge indijske konoplje, 1892 grama osušene marihuane, ručna bomba, ručno izrađena cijev, spremnik i tromblonski nastavak za automatsku pušku, 99 komada raznog streljiva i 4492 grama duhana", javljaju iz policije.

Kod muškarca (44) iz Zagreba pronađena su tri improvizirana laboratorija u kojima je uzgajao indijsku konoplju. Pronađeno je 450 stabljika indijske konoplje, 7093 grama osušene marihuane, 30 ml ekstrakta konoplje tipa droga marihuana te predmeti i uređaji koji su služili za uzgoj droge.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 56-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nedozvoljena trgovina i neovlašteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, predan pritvorskom nadzorniku, dok je zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana podnijet Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu", kažu u policiji.

Protiv osumnjičene 60-godišnjakinje je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeta kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak s područja PU zagrebačke je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Ukupno je oduzeto 654 stabljika indijske konoplje, 8975 grama droge marihuana, 30 ml ekstrakta konoplje, ručna bomba, ručno izrađena cijev, spremnik i tromblonski nastavak za automatsku pušku, 99 komada raznog streljiva, 4492 grama duhana te predmeti i uređaji koji su služili za uzgoj droge.