Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija će opet ispitati Elvisa Tahirovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon uhićenja u nedjelju i privođenja u ponedjeljak, sucu za prekršaje, zbog bježanja s mjesta nesreće u središtu Zagreba, policija će 26-godišnjeg Elvisa Tahirovića, od ranije poznatog jer je pijan na pješačkom prijelazu automobilom usmrtio djevojčicu, ponovno odvesti na obavijesni razgovor.

Policija, naime, sumnja da Tahirović ima saznanja o nekim drugim kaznenim djelima, za koja direktno nije osumnjičen, kažu u zagrebačkoj policiji. Stoga će nakon poslijepodnevnog saslušanja kod suca za prekršaje ponovno biti odveden u policijske prostorije na obavjesni razgovor.

Pročitajte i ovo Motocikl - 1 Najranjiviji u prometu "To je kao odlazak po drugo mišljenje kod doktora": Veliki odaziv vozača motocikala Kolona vozila na A1 Nesreće i radovi Na autocesti kod Kutine izgorio auto: Ogromne gužve na autocesti A1 prema moru

Mladić, koji u policijskoj evidenciji ima čak 68 kaznenih djela uhićen je jučer oko 10 sati, nakon što je u središtu Zagreba pijan razbio automobil i pokušao pobjeći policiji.

Tuđi "fiat bravo" Tahirović je najprije udario u Miramarskoj ulici, ali je ugledavši policajca pobjegao u Koturašku i zaustavio se nakon što je srušio nekoliko stupića uz cestu. Potom je izašao iz automobila i pješice ponovno pokušao pobjeći policajcu na motociklu. No, nakon kraće potrage mladić je, prema pisanju medija, pronađen u Plitvičkoj ulici, gdje je ležao na podu.

Nakon saslušanja i cjelonoćnog triježnjenja u policiji Tahirović je danas odveden sucu za prekršaje zbog više nedjela.

U siječnju 2001. Tahirović je u Radničkoj cesti pijan prošao kroz crveno i na pješačkom prijelazu pogazio 11 godišnju djevojčicu. Odjel za mladež zagrebačkog Općinskog suda zbog toga ga je, na ponovljenom suđenju, osudio na dvije godine i deset mjeseci zatvora, iako mu je u prvostupanjskom postupku izrečena kazna od čak osam godina.

Ta je presuda, zbog brojnih otegotnih okolnosti, izazvala brojne rasprave u stručnim krugovima, a javnost je ostala iznenađena blagom drugostupanjskom kaznom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene