Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na mjesnome groblju u Petrovoj Gori pokopan je danas Franjo Kos (64), jedan od troje ubijenih u zagorskom mjestu Velika Veternička u četvrtak.


Od njega se oprostilo dvejstotinjak mještana, a među okupljenima viđeni su i policajci u civilu.

Vezani članci Milan Bandić Klapa će pjevati njegove najdraže pjesme: Grad objavio program posljednjeg ispraćaja Milana Bandića Pogreb, ilustracija Sahrana u Zagrebu skuplja 2000 kuna, pogrebnici se bune: "Ne možemo više podnijeti monopolističko ponašanje!"

Kos, jedna od četiri žrtve zagorskog "krvavog četvrtka", pronađen je s metkom u čelu i nožem u grlu u susjedstvu kuće u kojoj su nađeni ustrijeljeni Cecilija Hudić i njezin unuk Goran.

Dok je policija danas pretraživala okolno područje, policajce je nakratko u Velikoj Veterničkoj posjetio ravnatelj policije Marijan Benko sa suradnicima.

Kos i odbjegli general Ivan Korade, kojega policija traži u vezi s ubojstvima, vodili su po podacima Općinskog državnog odvjetništvu u Zlataru parnicu zbog teških tjelesnih ozljeda koje je Franjo još 1987. nanio Koradeu. Kos ga je ubo u ruku, a za to kazneno djelo osuđen je 1991. na osam mjeseci zatvora, uvjetno uz rok kušnje od 18 mjeseci.

U četvrtak je osim ubijenih u Velikoj Veterničkoj, u mjestu Vitešinec kraj Ivanca ubijen Davor Petriš, bivši vojni policajac i Koradeov bliski suradnik.