Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta kaznena prijava

Pijan jurio Branimirovom brzinom većom od 100 km/h pa pokosio tramvajsku stanicu. Sudac mu je odredio istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija završila je kriminalističku istragu nad 31-godišnjim muškarcem koji je pijan pokosio tramvajsku stanicu. Objavljeni su detalji nesreće.

Snimka jurećeg automobila koji je u ponedjeljak oko 4 sata pomeo tramvajsku stanicu na zagrebačkoj Branimirovoj ulici izazvala je lavinu bijesa u cijeloj državi. Za upravljačem je bio 31-godišnji Zagrepčanin, koji je zadobio teške ozljede.

Policija navodi da je tog jutra vozio pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg, brzinom većom od 100 km/h, što je 50 km/h više od dozvoljene brzine na tom mjestu, a kretao se kolnikom Ulice kneza Branimira u smjeru zapada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

"Dolaskom do raskrižja s Draškovićevom ulicom, iz prometne trake za skretanje u desno nastavio je kretanje ravno nakon čega je, izlaskom iz raskrižja, prednjim kotačima naletio na rubni otok za usmjeravanje prometa na zapadnoj strani raskrižja i prešao preko njega te u kretanju prednjim dijelom vozila naletio na dva stupa pješačkih semafora", priopćeno je iz PU zagrebačke.

Nakon toga, nastavio je voziti po tramvajskoj stanici gdje je prednjim dijelom naletio na ogradu i nadstrešnicu.

Od siline naleta na ogradu, dijelovi ograde su odbačeni na prednji dio osobnog automobila marke Škoda Octavia zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo trgovačkog društva iz Zagreba te na vjetrobransko staklo osobnog automobila marke Škoda Rapid zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo 36-godišnjaka. Oštećeni automobili bili su parkirani na parkiralištu sa sjeverne strane kolnika.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičenom je od strane suca istrage određen istražni zatvor od mjesec dana", dodaje se u priopćenju policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene