Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali pušteni

VIDEO: Marinac i ostali vani, u pritvoru ostao samo Šestak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj osumnjičenih za afere u Podravci koji su posljednjih mjeseci boravili u Remetincu, sve je manji.

Točnije, u pritvoru je ostao samo Zdravko Šestak, nakon što je sud ukinuo pritvor Darku Marincu, šefu Podravkinog nadzornog odbora te Saši Romcu, Milanu Horvatu iz varaždinske FIMA-e te rizničar Josip Pavlović ne leži se više u Remetincu. Određeno im je oduzimanje putovnica te im je zabranjen kontakt sa svjedocima u slučaju. Šestak je ostao u pritvoru pod obrazloženjem da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke. Pušteni menadžeri branit će se sa slobode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog utjecaja na svjedoke Afera Podravka: Osumnjičeni ostaju u pritvoru Slika nije dostupna Raskid radnog odnosa Podravkaši otkazima izbjegavaju produljenje pritvora

Nisu željeli odgovarati na novinarska pitanja samo su se toplo pozdravljali s članovima obitelji koje su ih ovdje čekale. Sud je procijenio da više ne postoji opasnost od njihovog utjecaja na svjedoke, no oduzeo im je putovnice. Zdravko Šestak nije bio te sreće. Njemu je produljen istražni zatvor na još mjesec dana. Sud je procijenio da on još uvijek opasnost za svjedoke. Kao predsjednik Uprave on je potpisivao sumnjive kredite koje je Podravka dobivala od OTP banka, a za ispitati su istražiteljima ostali upravo svjedoci iz Mađarske.

Sudbeno vijeće bi kroz 8 dana trebalo na to dati svoj pravorijek. Ako se današnja odluka suda ne promjeni pušteni menadžeri nastavljaju obranu na slobodi. Šestak bi im se mogao pridružiti čim u USKOK stignu iskazi Mađara. Nakon toga slijedi pisanje optužnice, a ako im se dokažu djela koja im se stavljaju na teret, a to je udruživanje za počinjenje kaznenih djela, te zlouporaba položaja i ovlasti prijeti im 13 godina zatvora. Treba podsjetiti da je zbog nezakonitog posredovanja ovom istragom obuhvaćen i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec no on se od prvog dana brani sa slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene