Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Priveli ga uz prisilu

Prijeti mu 69.000 kuna kazne: Pijan i bez dozvole krivudao cestom, bježao policiji i udario u zemljani nasip

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska policija objavila je detalje potjere za muškarcem (34) kojegu su noćas pijanog hvatali u okolici Ludbrega.

U noći na četvrtak u Obrankovcu policajci iz Ludbrega uočili su vozilo koje je nailazilo iz Svetog Đurđa. Krivudao je po cesti pa su ga pokušali zaustaviti, svjetlosnim i zvučnim signalima. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Ilustracija Uhićen je Policija po autocesti jurila kamionet koji je krivudao: Kada su ga napokon zaustavili, šokiralo ih je tko sjedi za volanom

Vozač se oglušio i nastavio voziti. I to nerazvrstanim cestama kroz Poljanec i Madaraševec sve do Hrženice.

"Dolaskom u Hrženicu, skrenuo je na nerazvrstanu cestu, a potom sišao i na livadu, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip", kažu u varaždinskoj policiji. 

Vozač je nakon toga izašao iz vozila te pokušao pobjeći, zbog čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile. Naknadno je utvrđeno da se radi o 34-godišnjaku, koji je vozilom s 2,19  promila alkohola u krvi i to prije stjecanja prava na upravljanje.

Vozilu je istekla prometna dozvola, ali i obavezno osiguranje. Muškarca su priveli u PP Ludbreg gdje su ga pregledali djelatnici Zavoda za hitnu medicinu. Pregledom je utvrđeno da nije ozlijeđen prilikom uporabe sredstava prisile. No ozlijedio je nos prilikom udara vozila u nasip, kada mu je glava udarila u upravljač. U posebnoj prostoriji zadržan je dok se nije otrijeznio.

"Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznos od 69.000 kuna i kazna zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 9 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 15 negativnih prekršajnih bodova", dodaju u policiju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene