Očevid, ilustracija
Očevid, ilustracija Foto: Milan Sabic/Pixsell

Varaždinska policija objavila je detalje potjere za muškarcem (34) kojegu su noćas pijanog hvatali u okolici Ludbrega.


U noći na četvrtak u Obrankovcu policajci iz Ludbrega uočili su vozilo koje je nailazilo iz Svetog Đurđa. Krivudao je po cesti pa su ga pokušali zaustaviti, svjetlosnim i zvučnim signalima. 

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Djevojka nakon svađe oštrim predmetom teško ozlijedila muškarca, liječnici su ustvrdili da su ozljede opasne po život Ilustracija Nema gdje nisu bili! Iz samoizolacije išli na granicu, u policijsku postaju, a jedan je čak skrivio prometnu nesreću

Vozač se oglušio i nastavio voziti. I to nerazvrstanim cestama kroz Poljanec i Madaraševec sve do Hrženice.

"Dolaskom u Hrženicu, skrenuo je na nerazvrstanu cestu, a potom sišao i na livadu, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip", kažu u varaždinskoj policiji. 

Vozač je nakon toga izašao iz vozila te pokušao pobjeći, zbog čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile. Naknadno je utvrđeno da se radi o 34-godišnjaku, koji je vozilom s 2,19  promila alkohola u krvi i to prije stjecanja prava na upravljanje.

Vozilu je istekla prometna dozvola, ali i obavezno osiguranje. Muškarca su priveli u PP Ludbreg gdje su ga pregledali djelatnici Zavoda za hitnu medicinu. Pregledom je utvrđeno da nije ozlijeđen prilikom uporabe sredstava prisile. No ozlijedio je nos prilikom udara vozila u nasip, kada mu je glava udarila u upravljač. U posebnoj prostoriji zadržan je dok se nije otrijeznio.

"Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznos od 69.000 kuna i kazna zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 9 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 15 negativnih prekršajnih bodova", dodaju u policiju.