Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osmogodišnji dječak T.M. iz virovitičkog prigradskog naselja Sveti Đurađ smrtno je stradao u utorak oko 19,30 sati na lokalnom nogometnom igralištu kada je preko njega prešao valjak za ravnanje terena.


Traktorom na koji je valjak bio priključen, upravljao je njegov otac Ž. M. (35). Dječak je sjedio na rudu dok je otac ravnao teren nogometnog igrališta.

Vezani članci Građani se pred Klaićevom opraštaju od preminule djevojčice - 7 Psihologica o sustavu socijalne skrbi: "Danas bih kriknula, kao mama, kao psiholog, kao netko tko tri desetljeća radi u sustavu" Baka preminule djevojčice Baka preminule djevojčice optužila majku da je pokrivala ozljede djetetu: "Šminkom, sjenilom... Maloj je otpadala kosa, po vratu je bila izgrebana"

U jednom trenutku izgubio je ravnotežu i pao pod valjak. Od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu tragedije, navodi policija. 

Od tragedije se Svetom Đurđu na svakom koraku prepričavao nesretni događaj.

Selo su u tri godine zadesile tri nesreće. Mladi je čovjek stradao u šumi pod srušenim drvetom, 19-godišnja djevojka poginula je u teškoj prometnoj nesreći u Koriji, a sada je ovako nesretno poginuo dječak koji još nije ni zakoračio u život.

Raspreže se priča o tome zašto je otac Željko dopustio da mu sinovi budu na rudu dok je ravnao igralište, kako će neutješni roditelji podnijeti Tomislavovu smrt, kako je bilo i kako će tek biti Kristijanu, koji je gledao sve što se dogodilo, ali sve na kraju ipak završava nevjericom. Protiv dječakova oca policija će podnijeti kaznenu prijavu.