Igor Jurić, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, čija je 15-godišnja kći Tijana oteta i ubijena 2014. godine kaže da je bilo slučajeva da se nađu ljudi i nakon 13 dana: "Nada umire zadnja. Molim Matejeva oca neka izdrži", poručio je, komentirajući slučaj nestalog Splićanina.

Galerija Potraga za nestalim Matejem Igor Jurić i Matej Periš Potraga za Matejem Perišem +1 Potraga za Matejem Perišem

Igor Jurić, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, čija je 15-godišnja kći Tijana oteta i ubijena 2014. godine, sastao se s ocem nestalog Mateja Periša. Tijanin otmičar i ubojica Dragan Đurić iz beogradskog naselja Surčin je pronađen i osuđen na 40 godina zatvora.

Vezani članci Matej Periš Sakoman o toksikološkom nalazu Mateja Periša: "Imao je neku energiju u sebi..." Igor Jurić "Policija ima nešto novo što ne smije iznositi u javnost": Otac dao uzorak sline

Igor Jurić govorio je o detaljima potrage, a kaže i kako su nerazjašnjene tri stvari. 

"Ne mogu tvrditi, ali prema mojim saznanjima u Gotiku nije postojao nikakav sukob u kojemu bi sudjelovao Matej ili njegovo društvo. Bio je neki nesporazum s bocom alkoholnog pića, ali to je ostalo na nesporazumu. Policija je saslušala osoblje Gotika i zaista vjerujem da Gotik nije razlog Matejevog nestanka", kazao je za Slobodnu Dalmaciju. Postavio je pitanje o snimkama s nadzornih kamera.

"Nas prvenstveno zanima gdje je nastavak snimke s gradskih kamera koje su zabilježile Matejevo kretanje. Njegovo trčanje, odnosno kretanje, vidi se na snimkama do susreta s taksistom, odnosno do zaustavljanja taksija. Nakon toga, nema više snimki, iako je taj dio grada pokriven nadzornim kamerama.

Ako su u javnost puštene snimke do susreta s taksijem, odnosno taksistom, zašto nisu puštene i one nakon toga?" pita se.

"Gdje je Matejev mobitel, u koliko sati je isključen, kada je uhvaćen posljednji poziv, odnosno kada je poslana ili primljena posljednja SMS ili MMS poruka? Na kojoj je lokaciji ugašen mobitel, odnosno gdje se gubi signal mobitela? Interesantno, u cijeloj ovoj priči i potrazi za Matejem nitko ne spominje mobitel, a jedino je njega Matej ponio iz Gotika", kaže.

"Tko je snimio nepoznatu osobu kako pliva u Savi i zašto je ta snimka puštena u javnost?" pita se Jurić. Igor Jurić sastao se i s Nenadom Perišem, ocem nestalog Mateja. "On je jedna toliko jaka i stabilna osoba da to čovjeka koji s njime priča ostavlja u čudu. Njegova smirenost je fascinantna. Molim ga da izdrži, a mogu reći da se zaista radi o jednoj izuzetnoj osobi", govori Jurić.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju