Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO SE ZAISTA DOGODILO?

Otac nestale Tijane o istrazi: "Nerazjašnjene su tri stvari. Vjerujem da Gotik nije razlog Matejevog nestanka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igor Jurić, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, čija je 15-godišnja kći Tijana oteta i ubijena 2014. godine kaže da je bilo slučajeva da se nađu ljudi i nakon 13 dana: "Nada umire zadnja. Molim Matejeva oca neka izdrži", poručio je, komentirajući slučaj nestalog Splićanina.

Igor Jurić, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, čija je 15-godišnja kći Tijana oteta i ubijena 2014. godine, sastao se s ocem nestalog Mateja Periša. Tijanin otmičar i ubojica Dragan Đurić iz beogradskog naselja Surčin je pronađen i osuđen na 40 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Igor Jurić, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu - 1 Pucnjava u školi Stručnjak o tragediji u Srbiji: "Percepcija odraslih je da smo djeci dali previše prava, a ne govorimo o tome koliko smo sebi dali prava da se njima ne bavimo" Igor Jurić Nestanak mladog Splićanina "Policija ima nešto novo što ne smije iznositi u javnost": Otac dao uzorak sline

Igor Jurić govorio je o detaljima potrage, a kaže i kako su nerazjašnjene tri stvari. 

"Ne mogu tvrditi, ali prema mojim saznanjima u Gotiku nije postojao nikakav sukob u kojemu bi sudjelovao Matej ili njegovo društvo. Bio je neki nesporazum s bocom alkoholnog pića, ali to je ostalo na nesporazumu. Policija je saslušala osoblje Gotika i zaista vjerujem da Gotik nije razlog Matejevog nestanka", kazao je za Slobodnu Dalmaciju. Postavio je pitanje o snimkama s nadzornih kamera.

"Nas prvenstveno zanima gdje je nastavak snimke s gradskih kamera koje su zabilježile Matejevo kretanje. Njegovo trčanje, odnosno kretanje, vidi se na snimkama do susreta s taksistom, odnosno do zaustavljanja taksija. Nakon toga, nema više snimki, iako je taj dio grada pokriven nadzornim kamerama.

Ako su u javnost puštene snimke do susreta s taksijem, odnosno taksistom, zašto nisu puštene i one nakon toga?" pita se.

"Gdje je Matejev mobitel, u koliko sati je isključen, kada je uhvaćen posljednji poziv, odnosno kada je poslana ili primljena posljednja SMS ili MMS poruka? Na kojoj je lokaciji ugašen mobitel, odnosno gdje se gubi signal mobitela? Interesantno, u cijeloj ovoj priči i potrazi za Matejem nitko ne spominje mobitel, a jedino je njega Matej ponio iz Gotika", kaže.

"Tko je snimio nepoznatu osobu kako pliva u Savi i zašto je ta snimka puštena u javnost?" pita se Jurić. Igor Jurić sastao se i s Nenadom Perišem, ocem nestalog Mateja. "On je jedna toliko jaka i stabilna osoba da to čovjeka koji s njime priča ostavlja u čudu. Njegova smirenost je fascinantna. Molim ga da izdrži, a mogu reći da se zaista radi o jednoj izuzetnoj osobi", govori Jurić.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene