Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osmorica maloljetnika pretukla starce povratnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je u Bukoviću pored Benkovca grupa maloljetnika kamenjem napala dvoje starijih mještana srpske nacionalnosti.

U policijskom priopćenju stoji:

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

- Dana 26. ožujka 2008. godine oko 17,30 sati zaprimljena je dojava od 64-godišnjaka iz Bukovića, da je verbalno i kamenjem napadnut od grupe mlađih osoba. Također, oko 18,25 sati u PP Benkovac pristupio je 74-godišnjak iz Bukovića i prijavio da je u Bukoviću vrijeđan od grupe mlađih osoba.

Poduzetim izvidima utvrđeno je da je u Bukoviću grupa mlađih osoba verbalno i bacanjem kamenja napala troje mještana i to supružnike (64-godišnjaka, 62-godišnjakinju) i 74-godišnjaka.

Incident se dogodio kada je grupa od osam osoba, među kojima jedan 20-goodišnjak, tri 17-godišnjaka i četiri 16-godišnjaka, svi iz susjednog Benkovačkog sela, prolazeći kroz Buković napala supružnike, a zatim i 74-godišnjaka, pri čemu je 20-godišnjak iz staje izvukao i vani zapalio jednu "balu" sjena koja je nagorjela.

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Svi počinitelji su alkotestirani te nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

U dogovoru sa ODO za mladež, protiv svih osam počinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 331 KZ-a "Nasilničko ponašanje" i optužni prijedlog iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv JRM-a. Također, protiv 20-godišnjaka slijedi i kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 122 KZ-a "Narušavanje nepovredivosti doma" počinjenog na štetu 74-godišnjaka, kao i kaznena prijava temeljem prijedloga 64-godišnjaka za kazneno djelo iz čl. 129 KZ-a "Prijetnja".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene