Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj teškog ubojstva

Zagrepčanin (80) pokušao ubiti bivšu suprugu dok se vraćala iz crkve: Dobio je osam godina zatvora

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Županijski sud osudio je nepravomoćno na osam godina zatvora Antu Šćevića (80) zbog pokušaja teškog ubojstva bivše supruge na koju je pucao iz zasjede o ožujku 2022. dok se vraćala iz crkve u zagrebačkoj Dubravi.

Šćeviću je za pokušaj teškog ubojstva 78-godišnje bivše supruge izrečena kazna od sedam godina, dok je zbog ugrožavanja života drugih prolaznika osuđen na godinu i pol zatvora te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od osam godina, doznaje Hina na sudu.

Pročitajte i ovo Napadnuti HGSS-ovci Pretučen HGSS-ovac Što radi policija? Brutalno premlaćivanje na Platku bilo je u nedjelju, DORH još nije dobio izvješće

Prema optužnici, Šćević je ispalio dva hica iz pištolja na bivšu suprugu 27. ožujka prošle godine oko 10 sati, dok je izlazila iz crkve u Ulici Roberta Močiljanina.

Jedan od hitaca je pogodio ženu koja je lakše ozljeđena, dok je drugi hitac oštetio pročelje obližnje kuće i parkirani automobil, a Šćević je pobjegao s mjesta događaja na biciklu.

Pročitajte i ovo Ilustracija naložena obdukcija Užas u Splitu: Pronađen teško ozlijeđeni muškarac, preminuo je u bolnici

Mediji su ranije izvijestili da je Šćević i prije prijavljivan zbog nasilja u obitelji te da je u trenutku pokušaja ubojstva imao zabranu prilaska bivšoj supruzi.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene