Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretučen HGSS-ovac

Što radi policija? Brutalno premlaćivanje na Platku bilo je u nedjelju, DORH još nije dobio izvješće

Napadnuti HGSS-ovci
Napadnuti HGSS-ovci Foto: Dnevnik Nove TV
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci priopćilo je u četvrtak da je zatražena dostava pisanog izvješća vezano za događaj na Platku. Iako je tučnjava bila još u nedjelju, policija je s detaljima za javnost izašla tek danas.

U nedjelju su na Platku pretučeni HGSS-ovac, muškarac koji mu je pritekao u pomoć i jedna žena.

Nakon ludovanja u BMW-u MMA borci brutalno su ih pretukli. Policija je dojavu dobila istu večer, pokrenula je izvide i istragu.

U četvrtak su priopćili da je pet osoba prekršajno prijavljeno vezano uz tučnjavu koja je zgrozila javnost. Među njima je i pretučeni HGSS-ovac.

No, kako se doznaje u DORH-u - njima nisu poslali nikakvo izvješće o svojim saznanjima. DORH je za tučnjavu doznao iz - medija.

"Policijska uprava primorsko-goranska nije izvijestila ni Općinsko niti Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci o događaju na Platku od 29. siječnja 2023. S obzirom na to da je prve informacije o navedenom događaju državno odvjetništvo saznalo iz medija, pisanim je putem 1. veljače 2023. zatražena od policije dostava pisanog izvješća o svemu dosad utvrđenom", napisali su u priopćenju.

"Izvješće policije dosad nije zaprimljeno, zbog čega državno odvjetništvo nije moglo kvalificirati postupanje počinitelja", napisali su.

"Općinsko državno odvjetništvo u Rijeku će po primitku izvješća poduzeti sve potrebne radnje kako bi ocijenilo jesu li se u postupanju sudionika ovog događaja ostvarila obilježja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti", dodaju u priopćenju objavljenom u četvrtak.

Policija najavila slanje izvješća

Sva dokumentacija o ovom slučaju danas se upućuje Općinskom državnom odvjetništvu i prekršajnom odjelu Općinskog suda u Rijeci, naveli su ranije u četvrtak u PU primorsko-goranskoj.

Pročitajte i ovo Tiriel Luka Abramović za DNEVNIK.hr Trener se odrekao MMA borca koji je prebio HGSS-ovce: "Luka više nije član kluba"

Vozač BMW-a koji je upao u snijeg nakon vožnje po skijaškoj stazi nije prijavljen za obijesnu vožnju jer taj prostor nije javna prometnica, naveli su.

Pročelnik Stanice Rijeka Gorske službe spašavanja Marko Andrić istaknuo je da nije očekivao prekršajnu prijavu za tučnjavu na Platku i protiv pripadnika HGSS-a.

Tri osobe prevezene u KBC

Incident se dogodio u nedjelju na skijalištu Platak, nakon što su trojica mladića u BMW-u, driftajući po skijaškoj stazi, upali u dublji snijeg i zaglavili se.

Zatražili su od jednog pripadnika HGSS-a da im izvuče automobil, a kada im je objasnio da to ne može učiniti, napali su ga i izudarali.

Pročitajte i ovo Ilustracija troje ozlijeđenih Policija objavila detalje brutalnog napada: BMW-om vozili po skijaškoj stazi pa pretukli djelatnika zimske službe kad ih je odbio

Dobio je više udaraca, među ostalim i nogom u glavu te je onesviješten. U pokušaju razdvajanja i smirivanja situacije mladići iz BMW-a su udarili još nekoliko osoba te su troje od njih prevezeni u riječki KBC. Utvrđeno je da su lakše ozlijeđeni.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene