Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRUTALNO PREMLAĆIVANJE NA PLATKU

Riječka policija: "Pet osoba počinilo je prekršaj, prijavljen je i HGSS-ovac! Nećemo objašnjavati što se dogodilo"

Zamjenik načelnika riječke Policijske uprave Hari Brnad i načelnik II. policijske postaje Rijeka Tihomir Pojer obratili su se javnosti nakon slučaja brutalnog premlaćivanja na Platku.

Nakon brutalnog premlaćivanja na Platku ispred zgrade II. policijske postaje Rijeka zamjenik načelnika te Policijske uprave Hari Brnad i načelnik II. policijske postaje Rijeka Tihomir Pojer dali su izjave za medije.

Na konferenciji je policija iznijela nove detalje o napadu na Platku te su naglasili da je kriminalističko istraživanje završeno s današnjim danom te da su kod ozlijeđenih osoba utvrđene samo lakše ozljede.

"Nakon zaprimljene dojave policajci su se uputili na mjesto događaja, gdje su zatekli sudionike, koji su privedeni u policijsku postaju. Provedeno je kriminalističko istraživanje i oni su u postaji zadržani koliko to dopušta zakon, nakon čega su pušteni na slobodu. S današnjim danom završeno je kriminalističko istraživanje te je utvrđeno da su sve ozlijeđene osobe dobile lakše tjelesne ozljede te je pet sudionika događaja dobilo prekršaje iz domene javnog reda i mira", rekao je Pojer.

"Pet osoba počinilo je prekršaj i prema njima idu optužni prijedlozi", rečeno je te naglašeno da je prijavljen i pripadnik HGSS-a. Svi sudionici optuženi su za dva prekršaja, za drsko ponašanje i sudjelovanje u tučnjavi, a potvrđeno je da je dvoje ozlijeđenih i prijavljeno. Na upit je li prijavljena i žena, rekli su da nije, ali nisu htjeli reći je li ozlijeđena.

Na upit zašto  dva dana o ovom slučaju nisu izvijestili javnost rekli su da PU primorsko-goranska ima na godišnjoj razini više od tisuću prekršaja i da za ovakve prekršaje u pravilu ne izvještavaju.

Kod osoba koje su dovedene u policiju utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, a na upit jesu li bili alkoholizirani i HGSS-ovci, policajci su potvrdili da jesu. 

Na upit zašto počinitelji iz BMW-a nisu prijavljeni za obijesnu vožnju, rečeno je da obijesna vožnja mora biti na prometnici, a ovo je  komunalni prostor.

"Provedenim istraživanjem, uvidom u dokaze vidjelo se ponašanje sudionika gdje su pojedina ponašanja nekih sudionika ostvarila obilježja prekršaja iz članka 13., a za druge sudionike, utvrđen je prekršaj iz čl. 6. Čl. 13 je za tuču, a čl. 6 je drsko ponašanje", poručili su iz policije objašnjavajući da je odlučujući faktor bila kvalifikacija ozljeda, koje su lake i da su danas dobili kvalifikaciju ozljeda.

 

Na upit da detaljnije objasne što se dogodilo, rekli su da to sada neće objašnjavati jer to predmet daljnjeg postupka i da ako Državno odvjetništvo zaključi da se radi o počinjenju kaznenog djela, u tom dijelu će se protiv osobe zaustaviti prekršajni postupak.

 

Potvrdili su da MMA-ovce nisu testirali na droge jer to u ovakvim slučajevima nije praksa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident na Platku Policija još nije kontaktirala DORH o napadu na skijalištu: Doznajemo više detalja o ozljedama pretučenih

Pročitajte i ovo Tiriel Luka Abramović za DNEVNIK.hr Trener se odrekao MMA borca koji je prebio HGSS-ovce: "Luka više nije član kluba"

Također je u srijedu doznato da policija nije dostavila ni obavijest ni kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci o slučaju premlaćivanja na skijalištu Platak, a to je za DNEVNIK.hr potvrdila i glasnogovornica i zamjenica ODO-a Rijeka Sanja Šimac.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene