PU dubrovačko-neretvanska na izvanrednoj konferenciji za medije otkrila je detalje akcije zapljene velike količine kokaina u dolini Neretve.

Galerija


Zaplijenili su 73 kilograma kokaina čija je ulična vrijednost, procjenjuje se, oko 50 do 70 milijuna kuna. 

Vezani članci Zapljena droge i oružja - 1 Propao im posao: Policija kod dva muškarca i žene našla gotovo devet kilograma marihuane, ručnu bombu, streljivo... Zaplijenjeno više od 30 kilograma marihuane, novac i automobil - 6 Uhvaćeni dileri: Zagrebačka policija zaplijenila više od 30 kilograma droge, automobil i novac

Uhićena su tri hrvatska državljanina, 35, 41 i 47 godina, u subotu navečer. 

"Prilikom uhićenja i brojnih pretraga temeljem naloga suda, kod uhićenika je pronađeno 60 paketa kokaina, ukupno 72,9 kg. Protiv uhićenika je USKOK-u podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Predani su pritvorskom nadzorniku", rekao je Zoran Tikvica voditelj Službe kriminalističke policije koji je dodao da je riječ o kokainu vrlo velike čistoće. 

 

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl rekao je kako hrvatska policija sa policijama u regiji dulje vrijeme razmjenjuje saznanja o kretanju krijumčara kokaina. Švercanje preko Luke Ploče u zadnje vrijeme je pojačano. 

"U subotu kasno navečer na području Opuzena zatečene su tri muške osobe, od toga dvije u samom kontejneru prilikom vađenja kokaina, dok je treća osoba bila u neposrednoj blizini i čuvala stražu da netko ne naiđe", rekao je Nuesidl koji kaže da još neće otkriti odakle je droga stigla, ali da se pretpostavlja da je iz Južne Amerike. 

Neki mediji prenijeli da je droga nađena u skladištu tvrke u suvlasništvu bivše gradonačelnice Metkovića Katarine Ujdur jer je tamo slučajno završila.

"Ta tvrtka, odnosno gospođa nema apsolutno nikakve veze s ovim. To se čisto radilo o pogodnom mjestu za vađenje kokaina", naglasio je Ujdur. 

Na konferenciji za medije rečeno je da ovi krijumčari i oni uhićeni u siječnju nemaju veze jedni s drugima. Tada je zaplijenjeno bilo oko 146 kilograma kokaina prosječne čistoće veće od 70 posto.

Riječ je odvije različite zločinačke organizacije. Za vikend nađena droga namijenjena je za hrvatsko i tržište EU-a.