Uhićenje carinika Luke Ploče
Uhićenje carinika Luke Ploče Foto: MUP

Uhićena je i peta osoba iz zločinačkog udruženja koja je preprodala najmanje 146 kg kokaina od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna. Radi se o 50-godišnjem cariniku Luke Ploče.


Jučer 8. veljače u popodnevnim satima, na području Metkovića uhićena je još jedna osoba, javila je policija koja je krajem siječnja uhitila tri hrvatska i jednog talijanskog državljanina te protiv njih podigla kaznene prijave. Talijan je u pritvoru još od lipnja od kad je policija u njegovom autu našla 25 kilograma kokaina.

Vezani članci Zračna luka Frankfurt (Foto: AFP) U frankfurtskoj zračnoj luci uhićen osumnjičenik (65) za ratni zločin u Petrinji Ilustracija U Kostariki uhićen Miroslav Aničić kojeg Hrvatska traži zbog trgovine drogom

Posljednji uhićeni je 50-godišnji carinski službenik koji je bez pregleda propuštao kontejnere u kojima se nalazio kokain.

"Protiv osumnjičenog 50-godišnjaka je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u svezi kaznenog djela Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, te je tijekom današnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku", javila je policija koja je objavila i video privođenja.