Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo tvrdi

'Odluka o premještanju Hrvoja Žužića je zakonita'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa priopćilo je danas da je rješenje o premještaju Hrvoja Žužića u poluotvoreni zatvor Lipovica, o čemu piše današnji Globus, donio Središnji ured Uprave za zatvorski sustav poštujući u potpunosti zakonsku proceduru i stručne kriterije.

Žužić je osuđen na pet godina zatvora jer je u kolovozu 2007. vozeći pijan svoj BMW sa 111 kilometara na sat usmrtio u Velikoj Gorici 19-godišnju Ružicu Pavić. Ministarstvo pravosuđa ističe da je premještanje zatvorenika iz jedne ustanove u drugu regulirano Zakonom o izvršavanju kazne zatvora te da Zakon ne predviđa određeni omjer kazne koji zatvorenik mora izdržati da bi bio premješten u blaže uvjete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kinesko "slamanje zločina" Što to rade? Uznemirujući video pokazuje stotine ljudi s povezima na očima u pratnji naoružanih specijalaca Slika nije dostupna MUP NE OTKRIVA DETALJE Azilante privremeno sele na Lanište: Stanovnici spremni na prosvjed

Blaži uvjeti

Ističe se kako je člankom 153. predviđeno da upravitelj kaznionice ili zatvora nakon polovice kazne, a zatim svakih šest mjeseci, obvezno razmatra mogućnost premještaja zatvorenika u odjel s blažim uvjetima izvršavanja kazne unutar istog zatvora ili u drugu kaznionicu s blažim uvjetima izvršavanja kazne. Ujedno stručni tim zatvora može predložiti upravitelju da se zatvorenik premjestiti u blaže uvjete i prije polovice izdržane kazne.

Odluku donosi Središnji ured Uprave za zatvorski sustav

Upravitelj pritom odlučuje o premeštaju zatvorenika u drugi odjel unutar istog zatvora dok odluku o premještaju u drugi zatvor donosi Središnji ured Uprave za zatvorski sustav na prijedlog upravitelja zatvora, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene