Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj)

U Splitu je podignuta optužnica protiv 43-godišnjakinje zbog pokušaja iznude i lažnog prijavljivanja kaznenog djela, priopćilo je državno odvjetništvo.


Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti 43-godišnjakinju da je 6. srpnja 2018. na području Županije splitsko-dalmatinske svom susjedu i poznaniku (vlasnik autoservisa i pizzerije) na njegov mobilni uređaj poslala SMS-ove prijetećeg sadržaja kojim traži predaju novca u iznosu od 20.000 eura.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavić) Teška prometna nesreća na Visu: Moped sletio s ceste u Komiži, jedna osoba preminula Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Novi detalji pokušaja ubojstva; Finac zario nož u vrat partnerice: "Na ulicu je istrčala krvava žena, bilo je strašno"

43-godišnjakinju se tereti i da je 20. srpnja 2018. na istom području svom poznaniku i voditelju poslovanja trgovačkog društva, na njegov mobilni uređaj poslala SMS-ove prijetećeg sadržaja kojim traži predaju novca u iznosu od 40.000 eura.

Također, 43-godišnjakinju se tereti i da je nakon tri dana, 23. srpnja 2018. na području iste županije svom poznaniku, a ujedno vlasniku ugostiteljskog obrta, na njegov mobilni uređaj poslala SMS-ove prijetećeg sadržaja kojima traži predaju novca u iznosu od 150.000 kuna.

Istog dana, 23. srpnja, 43-godišnjakinja je vlasnici apartmana na njezin mobilni uređaj poslala SMS prijetećeg sadržaja kojim traži predaju novca u iznosu od 30.000 eura.

Svi četvero su po primitku SMS-ova zbog straha i uznemirenosti nadležnoj policijskoj postaji podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, zbog kaznenog djela iznude u pokušaju, javlja državno odvjetništvo.

Prijavila otmicu i iznudu

43-godišnjakinju se tereti da je sljedeći dan, 24. srpnja 2018., svjesna da to što prijavljuje nije istina i u cilju lažnog prijavljivanja, nepozvana došla u policijsku postaju te podnijela kaznenu prijavu protiv dva nepoznata počinitelja.

Navela je da su je dvojica muškaraca između 28. i 30. lipnja 2018. u vremenu od 00:30 do 1:10 na putu od posla do adrese stanovanja otela, pri čemu ju je jedan muškarac nasilu ugurao u vozilo.

Kako je navela u kaznenoj prijavi – potom su je odvezli na njoj nepoznato mjesto i naredili da se skine. Navela je da su je nakon toga fotografirali ili snimali te kasnije ucjenjivali objavom njezinih nagih fotografija ako im ne preda novčani iznos od najmanje 240.000 kuna, a koji im je ona predala u više navrata.