Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdano upozorenje

Nekoliko grupa stranaca provaljuje u stanove u Splitu: "Uočite li sumnjive osobe, pozovite policiju!"

Provala, ilustracija (Foto: Getty)
Provala, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
Proteklih nekoliko dana na području grada Splita zabilježeno je više provala u stanove i apartmane te krađa na štetu građana i turista, javlja policija.

Istodobno je uočena pojava nekoliko skupina osoba, pretežno stranaca, za koje se sumnja da su povezane s navedenim provalama.

Pročitajte i ovo Ilustracija u vlastitom domu Ukrao supruzi 13 tisuća eura pa prijavio da su opljačkani: Sin ga razotkrio - "Žao mi je zbog svega" Ilustracija Završena krim istraga Dolijao lopov u Splitu: Provaljivao u objekte, krao je sve što mu je došlo pod ruku

Kako bi se utvrdio njihov identitet i pronašli počinitelji provala i krađa te spriječili slični događaji u budućnosti, policija provodi istragu, prvenstveno na terenu.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske upozoravaju građane na obvezno zaključavanje ulaznih vrata i zatvaranje svih vrata i prozora prilikom odlaska iz stana.

Osim toga, upozoravaju na potrebu čuvanja vrijednih predmeta na sigurnom mjestu u stanu, držanja torbi, novčanika, mobitela i drugih predmeta pod stalnim nadzorom dok se građani nalaze izvan kuće i sl.

Pozivaju sve da ako uoče sumnjive osobe u svojim zgradama, u blizini kuća odnosno mjesta stanovanja, o tome bez odgode obavijeste policiju pozivom na broj 192.

Uz to, građanima savjetuju da se tim osobama ne obraćaju i ne ulaze s njima u sukob, zbog vlastite sigurnosti, već da pozovu policiju te ako je moguće – pokušaju upamtiti njihov osobni izgled, odjeću i eventualno predmete koje nose sa sobom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene