Provala, ilustracija (Foto: Getty)
Provala, ilustracija (Foto: Getty)

Proteklih nekoliko dana na području grada Splita zabilježeno je više provala u stanove i apartmane te krađa na štetu građana i turista, javlja policija.


Istodobno je uočena pojava nekoliko skupina osoba, pretežno stranaca, za koje se sumnja da su povezane s navedenim provalama.

Vezani članci Splitski gradski autobus, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Napadnut vozač gradskog autobusa u Splitu: Uhvaćen jedan maloljetnik, policija traga za drugim Policija pronašla marihuanu (Foto: PU splitsko-dalmatinska) Uhvaćen na djelu: Uzgajao marihuanu u masliniku, policija mu oduzela 47 stabljika u lončanicama

Kako bi se utvrdio njihov identitet i pronašli počinitelji provala i krađa te spriječili slični događaji u budućnosti, policija provodi istragu, prvenstveno na terenu.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske upozoravaju građane na obvezno zaključavanje ulaznih vrata i zatvaranje svih vrata i prozora prilikom odlaska iz stana.

Osim toga, upozoravaju na potrebu čuvanja vrijednih predmeta na sigurnom mjestu u stanu, držanja torbi, novčanika, mobitela i drugih predmeta pod stalnim nadzorom dok se građani nalaze izvan kuće i sl.

Pozivaju sve da ako uoče sumnjive osobe u svojim zgradama, u blizini kuća odnosno mjesta stanovanja, o tome bez odgode obavijeste policiju pozivom na broj 192.

Uz to, građanima savjetuju da se tim osobama ne obraćaju i ne ulaze s njima u sukob, zbog vlastite sigurnosti, već da pozovu policiju te ako je moguće – pokušaju upamtiti njihov osobni izgled, odjeću i eventualno predmete koje nose sa sobom.