Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brutalan napad

Nalet na pješakinju završio nasiljem: "Vozačici tramvaja napadač je slomio ruku, uspjela je pobjeći u kabinu..."

Nalet tramvaja na pješakinju u Draškovićevoj
Nalet tramvaja na pješakinju u Draškovićevoj DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prometna u Zagrebu Prometna u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr Prometna u Zagrebu - 3 Prometna u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prometna u Zagrebu - 2 Prometna u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prometna u Zagrebu - 1 Prometna u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nalet tramvaja na pješakinju u Draškovićevoj Galerija 1/5 >>
Vozačica tramvaja fizički je napadnuta nakon naleta na pješakinju u srijedu u Draškovićevoj ulici, pred Traumatološkom bolnicom. Dok je pješakinja tek lakše ozlijeđena, vozačica tramvaja ima teške tjelesne ozljede.

Neuobičajeno puno policije bilo je u utorak na intervenciji nakon prometne nesreće u središtu Zagreba, a danas je postalo jasno da je u pitanju bio i napad na vozačicu tramvaja.

Ona je u utorak oko 12:20 na križanju Draškovićeve i Đorđićeve ulice  tramvajem naletjela na 79-godišnju pješakinju koja je prelazila cestu na pješačkom prijelazu, ali na crveno svjetlo.

Čim je 59-godišnja vozačica izašla iz tramvaja pružiti pomoć pješakinji, fizički ju je napao 49-godišnjak, objavila je zagrebačka policija. 

Pročitajte i ovo Prometna u Zagrebu - 3 Draškovićeva ulica FOTO Nalet tramvaja na pješakinju: Promet u centru Zagreba otežan, tramvaji preusmjereni

Prema našim neslužbenim informacijama, vozačicu je fizički napao sin pješakinje, koji ju je udarcima srušio na pod.

Vozačica teško ozlijeđena

"Liječnička pomoć ozlijeđenoj pješakinji pružena je u Klinici za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Ozlijeđenoj 59-godišnjakinji liječnička pomoć pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena. Osumnjičeni 49-godišnjak priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje", priopćila je PU zagrebačka.

Pročitajte i ovo Svađa oko sjedala u tramvaju svađa u tramvaju VIDEO "Nije mi dobro, jedva stojim": Djevojka u štiklama sjela ženi u krilo, stvar je spasila treća putnica

O toj smo nesreći izvijestili i u srijedu, ali policija nam tada nije ništa rekla o napadu na vozačicu. 

ZET o pretučenoj vozačici: Očekujemo kaznu, slomio joj je ruku

O ovom su se događaju oglasili i iz ZET-a čiji odgovor prenosimo u cijelosti: 

"Prema informacijama kojima raspolažemo, gospođa starije životne dobi krenula je prelaziti ulicu na pješačkom prijelazu tijekom upaljenog crvenog svjetla na semaforu. Pritom je nažalost došlo do kontakta s tramvajem i gospođa je pala na kolnik pri čemu je po našim saznanjima lakše ozlijeđena. Vozačica tramvaja odmah je izašla provjeriti kako je unesrećena te kako bi joj pružila pomoć, no pritom je napadnuta od strane jednog muškarca. U fizičkom napadu, nakon što ju je srušio na tlo, napadač ju je nastavio udarati. Jedan stariji građanin je pokušao zaustaviti napadača, no isti je i njemu zaprijetio. Vozačica je pritom uspjela pobjeći u vozačku kabinu gdje je obavijestila Centar za nadzor prometa koji je na teren uputio hitnu pomoć, a policija je privela napadača.

Događaj je sam po sebi dovoljno težak i bez ovakve reakcije, odnosno fizičkog napada na službenu osobu prijevoznika. Nadamo se da će pješakinja biti dobro i želimo joj brz oporavak. Istovremeno, najoštrije osuđujemo fizički napad u kojem je vozačica tramvaja teže ozlijeđena, jer između ostalog, napadač joj je slomio ruku te očekujemo kako će uslijediti oštra kazna za ovakvo ponašanje, odnosno nanošenje teških ozljeda našoj vozačici.

Zagrebački električni tramvaj pruža svu podršku svojoj zaposlenici, a predsjednik Uprave Marko Bogdanović i osobno je u kontaktu s njom. Nasilje nad vozačkim, kontrolorskim i ostalim terenskim osobljem na radnom mjestu u potpunosti nam je neprihvatljivo", navode u ZET-u.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene