Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Deset godina nakon zločina na zagrebačkome je Županijskom sudu Mario Sova nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog ubojstva Roberta Marana ispred kluba Aquarius u ožujku 2000.


Predsjednik sudskog vijeća Zoran Luburić kazao je da sud nije povjerovao Sovinoj obrani da je u Marana pucao u nužnoj obrani, nakon što je napadnut ispred kluba na zagrebačkom Jarunu. Sova je u svojoj obrani ustvrdio kako nije znao da je ubio Marana jer mu je pištolj opalio tijekom tučnjave te da je tek iz novina saznao da je muškarac s kojim se potukao ubijen.

Vezani članci PR Mihai Popoviciu i Markus Homm na novom izdanju tanzena 25. listopada u klubu Aquarius PR Premijera druge sezone 20. rujna uz Jimi Jules, Hyenah i Kristin Velvet

Na suđenju je, međutim, utvrđeno da je Sova prvi hitac svojoj žrtvi ispalio u lijevo koljeno, nakon čega mu je iz neposredne blizine pucao u glavu. Dosuđena mu je kazna ispod zakonskog minimuma jer je sudsko vijeće zauzelo stav da su Maran i njegovi prijatelji pridonijeli krvavom ishodu izazvavši tučnjavu ispred Aquariusa. Kazneni zakon, naime, za ubojstvo predviđa zatvorsku kaznu od najmanje pet godina. Mariju Sovi za ovaj je zločin već suđeno u odsutnosti, jer se skrivao u Bosni i Hercegovini, a u srpnju 2004. je nepravomoćno oslobođen optužbe.

>> Cvetko Simić provodio noći s hrvatskim jet-setom

No, Vrhovni je sud ukinuo presudu u kojoj je stajalo da je Marana ubio u nužnoj obrani i naredio obnovu postupka. Nakon izricanja presude Sova je s 'lisicama' na rukama vraćen u pritvor u Remetincu, gdje je pritvoren prije mjesec dana, nakon što je u njegovom stanu pronađeno pola kilograma kokaina. Njegovo ime mediji su povezivali i s ubojstvom Cvetka Simića čije je raskomadano tijelo, bez glave i ekstremiteta, u ožujku ove godine izvučeno iz jezera Jarun. (Hina)