Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Metković: Gori 40 hektara borove šume

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je popodne izbio na predjelu Šibanici iznad Metkovića zahvatio je 40 hektara borove šume, a pokušava ga zaustaviti više vatrogasnih postrojba iz Dubrovačko-neretvanske županije, uz pomoć četiriju kanadera i dvaju helikoptera.

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (Centar 112) ističu da su na tom području popodne izbila tri požara koji su se za nekoliko sati spojili u jedan.

Pročitajte i ovo Oliver Vlainić i Domagoj Mikić Poziv Domagoja Mikića Netko je posjekao nekoliko tisuća kvadrata državne šume i zatrpao to s nekoliko tisuća kubika smeća: "Zatekli smo bager..." Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

Zapovjednik metkovskih vatrogasaca Jure Pilj kazao je da
vatra gori na međusobno udaljenim mjestima pa se pretpostavlja da su požari podmetnuti. Istraga je u tijeku.

Kako požar još nije ugašen, očekuje se dolazak Državne interventne postrojbe iz Splita koja bi trebala pomoći javnim vatrogasnim postrojbama iz Metkovića, Dubrovnika i Konavala.

Osim nekoliko vatrogasnih vozila, četiriju kanadera i dvaju posebnih helikoptera na terenu je i više pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih postrojba.

Požar plamti na predjelu s gustim borovom šumom, što otežava gašenje, kažu u Centru 112.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene