Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar koji je popodne izbio na predjelu Šibanici iznad Metkovića zahvatio je 40 hektara borove šume, a pokušava ga zaustaviti više vatrogasnih postrojba iz Dubrovačko-neretvanske županije, uz pomoć četiriju kanadera i dvaju helikoptera.


U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (Centar 112) ističu da su na tom području popodne izbila tri požara koji su se za nekoliko sati spojili u jedan.

Vezani članci Medvjed u šumi Biciklist doživio bliski susret od kojeg mu se umalo zaustavilo srce, nije bio spreman za ovaj šok Sporna rampa na kojoj je stradao dječak Planinarski savez Zagreba otkrio tko je postavio sajlu na kojoj je stradao dječak: "Ona je tamo od gradnje planinarskog doma"

Zapovjednik metkovskih vatrogasaca Jure Pilj kazao je da
vatra gori na međusobno udaljenim mjestima pa se pretpostavlja da su požari podmetnuti. Istraga je u tijeku.

Kako požar još nije ugašen, očekuje se dolazak Državne interventne postrojbe iz Splita koja bi trebala pomoći javnim vatrogasnim postrojbama iz Metkovića, Dubrovnika i Konavala.

Osim nekoliko vatrogasnih vozila, četiriju kanadera i dvaju posebnih helikoptera na terenu je i više pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih postrojba.

Požar plamti na predjelu s gustim borovom šumom, što otežava gašenje, kažu u Centru 112.