Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nezaposlena je

Sud više ne popušta: Majka troje djece ide na godinu dana u zatvor jer nije platila alimentaciju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Majka troje djece iz okolice Varaždina provest će godinu dana u zatvoru, prema odluci suda, jer nije plaćala alimentaciju.

Majku troje djece koja nije plaćala alimentaciju sud je odlučio poslati iza rešetaka nakon što ju je prvotno osudio na godinu dana uvjetno. 

Za dvoje djece nije platila alimentaciju u ukupnom iznosu od 6105 eura, a Općinski sud u Varaždinu u više joj je navrata produžavao rok za ispunjenje obveze, ali ona to do danas nije učinila.

Tijekom ročišta majka se branila kako ne može platiti dug za alimentaciju jer je nezaposlena, piše Danica.hr.

"Bila sam tri dana u Njemačkoj i pokušala tamo pronaći posao, međutim ni tamo nisam uspjela. Plan mi je sad da se zaposlim u Hrvatskoj te da od tih prihoda podmirim dug. Živim s majkom te se uzdržavam od njezine mirovine, koja iznosi 318 eura", branila se majka.

Pročitajte i ovo Veliko ljubavno razočaranje (Foto: Getty Images) PANDEMIJA KAO IZLIKA Pojavilo se novo opravdanje za neplaćanje alimentacije: Neki su spremni platiti tek kada dođe do ovrhe, pa se odjednom nađe i 60.000 kuna

Kaže kako se povremeno bavi nadničarenjem u okolnom susjedstvu, međutim za taj rad najčešće dobije nadnicu u hrani. Sud joj ipak nije želio još jednom popustiti, pa će ovaj put morati odslužiti kaznu.

"Majka je u dobi od 45 godina, potpuno je radno sposobna i nema nikakvih dokaza o postojanju okolnosti koje bi ju spriječile da ispuni svoju obvezu, a obvezu naknade štete u navedenom iznosu nije ispunila niti u minimalnom dijelu", naglašava sud u rješenju o opozivu uvjetne presude.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene