Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osnovnoškolki kvaka probila ruku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isprva su svi mislili da se Maji Čmarec (14) ruka zaglavila između kvake i vrata na hodniku OŠ Matije Gupca u Gornjoj Stubici. Maja je netom prije trčala po hodniku i naletjela na vrata, koja je netko otvorio upravo u trenu kad je htjela pokraj njih protrčati.

Kad su djeca shvatila što se zapravo dogodilo, svi su zanijemili od šoka, pišu 24sata

Pročitajte i ovo Aligator mladiću odgrizao ruku koban susret Scena kao iz horor-filma: Otišao obaviti nuždu pa se susreo oči u oči s krokodilom Ilustracija Kako je to moguće? Superbaka: Ova žena (75) ne osjeća nikakvu bol, svoju supermoć otkrila tek nedavno

Maja je plakala doslovno prikovana za vrata jer joj je kvaka prošla kroz lijevu podlakticu i probila je. Udarac je bio toliko snažan da je metalna kvaka "nagurala" Majinu majicu u meso njezine podlaktice. 

Neka su se djeca toliko preplašila prizora da su zbog šoka roditelji kasnije morali doći po njih u školu. 

- Stravično je boljelo. Urlala sam, a nisam se mogla pomaknuti. S nevjericom sam gledala u kvaku koja viri iz ruke, mislila sam da krivo vidim, priča Maja dok se oporavlja u bolesničkoj postelji zabočke bolnice i otkriva da se tijekom prematanja još ne usudi pogledati u ozlijeđenu ruku.
 
Tamo su je liječnici u petak sat vremena operirali nakon što su je ravnatelj Željko Popović i vjeroučitelj Robert Kućak dovezli na Hitnu dok joj je kvaka virila iz ruke. Prisebni ravnatelj i vjeroučitelj još u školi su za savjet pitali liječnicu iz obližnje ambulante, koja im je i savjetovala da kvaku ne vade iz Majine ruke.
 
- Ovo je doista neobična ozljeda, nikad prije nisam vidio ništa slično. Neobično je što je kvaka probila ruku jer uopće nije oštra. Maja, srećom, nema oštećene krvne žile i živce i posljedice će biti samo estetske prirode zbog velikih rana, rekao je kirurg Ferenc Szerda, koji je Maju i operirao.

Majina mama Vesna Marec želi svim roditeljima poručiti da se bezazlena dječja igra kakvoj i ne pridajemo pozornost može u trenutku pretvoriti u tragediju. Zahvalna je svima u školi i OB Zabok, koji su brzo reagirali i pomogli Maji. Naglasila je da nikog ne smatra odgovornim za Majinu nezgodu, koja je, srećom, imala sretan završetak
 
Maja je sad na terapiji antibioticima, a nada se da će je liječnici za nekoliko dana pustiti kući. Svi iz škole neprestano pitaju kako ide njezin oporavak i zovu Majine roditelje. Ravnatelj škole u koju Maja ide, Željko Popović, svaki dan zove bolnicu, a jučer je i posjetio djevojčicu, koja kobnu kvaku čuva u kutiji za uspomenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene