Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibenska policija izvijestila je danas kako je uhitila dvojicu Zadrana u dobi od 33 i 45 godina za koje se osnovano sumnja kako su u optjecaj pokušali staviti 13 krivotvorenih novačnica od 100 eura u kasinu "Orenes" u Vodicama.


"Istragom je utvrđeno da su oni krivotvorenim novčanicama kupili žetone za igru, a zatim ih zamijenili za novac", navodi se u priopćenju šibensko-kninske Policijske uprave.

Vezani članci Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa Sat za planet Zemlju I hrvatski gradovi utonuli u mrak: Diljem svijeta obilježio se Sat za planet Zemlju

Dodaje se da je u njihovim stanovima i automobila na zadarskom području policija pronašla još 180 eura u krivotvorenim novčanicama.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo
krivotvorenja i raspačavanja krivotvorena novca, dvojica su Zadrana privedena u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku.

Policija je u subotu uhitila i dvojicu državljana Rumunjske u dobi od 30 i 35 godina, koji su u petak u poslovnici Zagrebačke banke u Šibeniku zatečeni u pokušaju krađe novca klijenata te banke.

Istragom je utvrđeno da su oni na području Šibenika i Rijeke počinili više krađa, a kako je zbog istih ili sličnih kažnjivih djela zagrebačka Policijska uprava za njima raspisala tjeralicu, na daljnju su kriminalističku obradu prevezeni u Zagreb, kaže se u priopćenju šibenske policije.