Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kod Malog Zaglava u Korčulanskom arhipelagu pronađeno je mrtvo tijelo muškarca, koji je u utorak prije podne isplovio u ribolov u Korčulanskom arhipelagu te je za njim pokrenuta potraga, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru su oko podneva pokrenuli koordiniranu akciju u Dubrovačkom akvatoriju za hrvatskim državljaninom R.M., slijedom zaprimljene dojave članova obitelji o njegovom nestanku u području između otočića Pražnjak i uvale Grdača na otoku Korčuli, kamo je nestali prijepodne isplovio u ribolov.

Vezani članci Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Domaća voditeljica u kupaćem kostimu izvela stoj na rukama: "To je žena koja može sve, zvjerka" Slika nije dostupna Ribar nestao u olujnom nevremenu pronađen mrtav, drugi doplivao do obale

U potražno-spasilačkoj akciji angažirana je Lučku kapetaniju Dubrovnik i lučke ispostave Korčula, Vela Luka, Lastovo, Pomorska policija Dubrovnik te pripadnici DVD-a Blato i HGSS-a, koji su bili angažirani u kopnenom dijelu potrage.

Akciji su se priključili i civili vlastitim plovilima, dok je putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio emitirana poruka hitnosti (PAN-PAN) prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Oko 14 sati pripadnici DVD-a Blato dojavili su o pronalasku tijela u moru kod Malog Zaglava, nakon čega su tamo upućene brodica lučke ispostave Lastovo te Pomorske policije Dubrovnik, čiji su pripadnici iz mora izvukli mrtvo tijelo te ga proslijedili na daljnje policijsko postupanje. (Hina)