Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kod Malog Zaglava u Korčulanskom arhipelagu pronađeno je mrtvo tijelo muškarca, koji je u utorak prije podne isplovio u ribolov u Korčulanskom arhipelagu te je za njim pokrenuta potraga, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru su oko podneva pokrenuli koordiniranu akciju u Dubrovačkom akvatoriju za hrvatskim državljaninom R.M., slijedom zaprimljene dojave članova obitelji o njegovom nestanku u području između otočića Pražnjak i uvale Grdača na otoku Korčuli, kamo je nestali prijepodne isplovio u ribolov.

Vezani članci Izaslanstvo Katara na Korčuli promovira Svjetsko prvenstvo 2022. (Foto: Dnevnik.hr) Doplovili brodom, dijelili poklone: Pogledajte kako je Katar na Korčuli promovirao Svjetsko nogometno prvenstvo Clay Harbor (Foto: Instagram) Popularni sportaš i neženja stigao na Korčulu te odmah skinuo majicu

U potražno-spasilačkoj akciji angažirana je Lučku kapetaniju Dubrovnik i lučke ispostave Korčula, Vela Luka, Lastovo, Pomorska policija Dubrovnik te pripadnici DVD-a Blato i HGSS-a, koji su bili angažirani u kopnenom dijelu potrage.

Akciji su se priključili i civili vlastitim plovilima, dok je putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio emitirana poruka hitnosti (PAN-PAN) prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Oko 14 sati pripadnici DVD-a Blato dojavili su o pronalasku tijela u moru kod Malog Zaglava, nakon čega su tamo upućene brodica lučke ispostave Lastovo te Pomorske policije Dubrovnik, čiji su pripadnici iz mora izvukli mrtvo tijelo te ga proslijedili na daljnje policijsko postupanje. (Hina)