Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pri vršidbi kukuruza kombajnom jutros je poginuo M.I. (73) iz Štitara nedaleko od Županje, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija. 73.-godišnjem poljoprivredniku iz Štitara pokraj Županje kombajn je odsjekao glavu. Za upravljačem je bio susjed nesretnog starca.


Berba kukuruza završila je kobno za 73.-godišnjeg Iliju Mujana iz Štitara. Kombajnom ga je pregazio 23.-godišnji susjed. Vidjevši unakaženo tijelo mladić se toliko uspaničario da je napustio mjesto nesreće.

Vezani članci Ilustracija Tragedija u Dalmaciji: Pao s krova kuće i teško se ozlijedio. Preminuo na putu do bolnice Policija, ilustracija Strašna tragedija u Kaštel Gomilici: Teretni vlak udario maloljetnika i na mjestu ga usmrtio

U selu žale za tragično preminulim susjedom i rođakom. 

Koliko je poljoprivredna mehanizacija opasna svjedoče sami mještani Štitara.

Nepažnja je prije dva mjeseca koštala života 33.-godišnjeg Peru Arlovića. Njega je usmrtio stroj za baliranje slame.

Sekunda nepažnje bile su dovoljne za tragediju u Mikleušu pokraj Slatine. 11.-godišnjeg dječaka usmrtio je kombajn kojeg je vozio njegov otac.

Berač kukuruza, stroj za baliranje, kombajn. Opasno i smrtonosno oruđe na slavonskim poljima. Umjesto veselja zbog ubranih plodova, žetva je slavonske obitelji zavila u crno.