Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon katastrofe

Jutro nakon požara kakav Rijeka ne pamti: Šteta je ogromna, vatrogasci i dalje na terenu, a na zgarište stigli i radnici

Požar u Rijeci (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr)
Požar u Rijeci (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Marko Balen/dnevnik.hr
Aktualno Galerija Požar u Rijeci (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Požar u Rijeci (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Foto: Marko Balen/dnevnik.hr Požar u Rijeci (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Požar u Rijeci (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Foto: Marko Balen/dnevnik.hr +0 Požar u Rijeci (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Riječani su u petak navečer svjedočili katastrofalnim prizorima kada je planulo skladište namještaja. Nakon što vatrogasci u potpunosti ugaše požar, započet će očevid koji bi trebao otkriti uzroke.

Vatrogasci su požar koji je u petak navečer planuo u skladištu namještaja u Rijeci gasili i 24 sata nakon prve dojave, koja je stigla u 21:20. Požar je pod kontrolu stavljen oko 23 sata, a tijekom noći je lokaliziran.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

Nekoliko vatrogasnih vozila i dalje dežura uz požarište na kojem se i dalje dimi. S obzirom na to da se radi o lako zapaljivom materijalu, sigurno će još neko vrijeme morati nadzirati lokaciju.

Uzroci požara još uvijek nisu poznati, a prema prizorima s požarišta, čini se da će šteta biti velika.  Policija će s provođenjem očevida početi tek kada požar bude u potpunosti ugašen.

"Budući da još uvijek traje sanacija požarišta od strane vatrogasaca, očevid će se provesti kasnije. Njime će se utvrditi uzrok požara, ukupna materijalna šteta i sve okolnosti koje su dovele do ovog događaja", rekla je Svemirka Miočić, glasnogovornica PUPG-a Rijeka.

Izgorjeli prostor bio je osiguran te se 25 ljudi koje je donedavno radilo u tvrtci nada da će, ako se utvrdi da požar nije podmetnut kako bi se dobila sredstva iz osiguranja, ponovo na posao ići u tvornicu.

Gašenje požara otežalo je odsustvo hidranta

Podsjetimo, požar je u petak navečer planuo u proizvodno-skladišnom i izložbenom prostoru Elgrada u Osječkoj ulici, neposredno uz trgovački centar Fiume.

U Rijeci su se čule i detonacije plinskih boca, a kako je s mjesta događaja za DNEVNIK.hr izvijestio reporter Nove TV Marko Balen - gašenje požara otežavala je činjenica da u blizini nije bilo hidranta, pa su vatrogasci vodu dovlačili u cisternama.

Svi su djelatnici skladište napustili prije izbijanja požara.

Požarište je rano jutros obišao zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije, župan Zlatko Komadina, koji je poručio kako je važno da nema ljudskih žrtava.

Vatrogascima je zahvalio na brzoj reakciji i stavljanju požara pod kontrolu, javlja Novi list.

Požar katastrofalnih razmjera privukao je veliku pozornost ljudi, a mnogi su se zaustavljali u svojim automobilima kako bi promatrali borbu batrogasaca s plamenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene