Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dragan Jung (24), prvooptuženi za ubojstvo 22-godišnjeg labinskog studenta Ante Vukelića, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 30, a drugooptuženi Massimo Kršulj (22) na 15 godina zatvora.


Kršulj je dobio manju kaznu jer u vrijeme kad je počinjeno ubojstvo još nije imao 21 godinu pa mu je određena najviša kazna koja je po tadašnjem zakonu bila propisana za mlađe punoljetnike.

Vezani članci Gabrijela Čičković Potvrđena presuda vlasnici Doma za starije u kojem je izgorjelo šestero štićenika: "To je dostatna kazna za zlo" Ilustracija - 1 Pravni šamar za policajku koja je tužila državu zbog sporne presude: "Ona je šest sati bila izložena verbalnom, neverbalnom i fizičkom uznemiravanju"

Predsjednik Sudskog vijeća Zdravko Majerović je u obrazloženju presude naveo kako je tijekom suđenja dokazano da su okrivljenici počinili ono za što ih je odvjetništvo optužilo.

Dvojica mladića optužena su da su lani u veljači u stanu u Ulici Crvenog križa u Zagrebu 44 puta Antu Vukelića uboli nožem i udarili sjekirom zbog čega je izgubio svijest. 

Vukelić nije odmah umro, već je, kad se osvijestio, u stanju šoka pao preko ograde s petog kata.

Po iskazu liječnika vještaka sasvim sigurno bi preminuo i od
iskrvarenja zbog ozljeda koje su mu zadali optuženici.

Okrivljenici su, kako je navedeno u presudi, po prethodnu dogovoru Vukelića, s kojim su bili u prijateljskim odnosima, namamili u iznajmljeni stan kako bi ga usmrtili.

Sudac Majerović je obrazložio da su optuženici počinili teško
ubojstvo na okrutan i krajnje podmukao način, što im je uzeto kao otegotna okolnost, a olakotnih okolnosti nije bilo.

Sudac je također naglasio da nije utvrđen motiv tog zločina.

Tijekom sudskog postupka optuženici su različito opisivali događaj. Jung je priznao krivnju za ubojstvo, ali ne onako kako je to opisano u optužnici, a Kršulj je tvrdio da nije kriv.

Jung, Kršulj i njihova žrtva Vukelić došli su na studij u Zagreb iz Labina i međusobno su se družili.

U drugom sudskom postupku Jung je na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva 77-godišnje Marije Knapić u svibnju 2001. u njezinu stanu u Labinu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju