Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jungu 30, Kršulju 15 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Jung (24), prvooptuženi za ubojstvo 22-godišnjeg labinskog studenta Ante Vukelića, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 30, a drugooptuženi Massimo Kršulj (22) na 15 godina zatvora.

Kršulj je dobio manju kaznu jer u vrijeme kad je počinjeno ubojstvo još nije imao 21 godinu pa mu je određena najviša kazna koja je po tadašnjem zakonu bila propisana za mlađe punoljetnike.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Predsjednik Sudskog vijeća Zdravko Majerović je u obrazloženju presude naveo kako je tijekom suđenja dokazano da su okrivljenici počinili ono za što ih je odvjetništvo optužilo.

Dvojica mladića optužena su da su lani u veljači u stanu u Ulici Crvenog križa u Zagrebu 44 puta Antu Vukelića uboli nožem i udarili sjekirom zbog čega je izgubio svijest. 

Vukelić nije odmah umro, već je, kad se osvijestio, u stanju šoka pao preko ograde s petog kata.

Po iskazu liječnika vještaka sasvim sigurno bi preminuo i od
iskrvarenja zbog ozljeda koje su mu zadali optuženici.

Okrivljenici su, kako je navedeno u presudi, po prethodnu dogovoru Vukelića, s kojim su bili u prijateljskim odnosima, namamili u iznajmljeni stan kako bi ga usmrtili.

Sudac Majerović je obrazložio da su optuženici počinili teško
ubojstvo na okrutan i krajnje podmukao način, što im je uzeto kao otegotna okolnost, a olakotnih okolnosti nije bilo.

Sudac je također naglasio da nije utvrđen motiv tog zločina.

Tijekom sudskog postupka optuženici su različito opisivali događaj. Jung je priznao krivnju za ubojstvo, ali ne onako kako je to opisano u optužnici, a Kršulj je tvrdio da nije kriv.

Jung, Kršulj i njihova žrtva Vukelić došli su na studij u Zagreb iz Labina i međusobno su se družili.

U drugom sudskom postupku Jung je na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva 77-godišnje Marije Knapić u svibnju 2001. u njezinu stanu u Labinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene