Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOLIJALI LOPOVI

Iskoristili nevjerojatnu "rupu" u sustavu jedne hrvatske banke i domogli se više od 160 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krim-policija u Šibeniku dovršila je istraživanje nad trojicom muškaraca, koji su osumnjičeni da su oštetili Jadransku banku za više desetaka tisuća kuna.

Šibenska policija, točnije Odjel gospodarskog kriminaliteta, stao je na kraj trojcu koji je iskorištavajući "rupu" u bankovnom sustavu oštetio Jadransku banku iz Šibenika za više od 160 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Kako je izvijestila policija, riječ je o 32-godišnjaku, osumnjičenom za zloporabu čeka i platne kartice, 34-godišnjaku koji je osumnjičen za više kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i 50-godišnjaku osumnjičenom za prijevaru u gospodarskom poslovanju, a sve na štetu ove šibenske banke.

Oni su na još neutvrđeni način dolazili do informacija kada sustav banke neće biti u funkciji, odnosno kada se neće bilježiti transakcije, te su u to vrijeme u više navrata podizali gotovinu na bankomatima i zadavali naloge putem mobilnog bankarstva, za što nisu imali pokriće u vidu sredstava na računima.

Tridesetdvogodišnjak se na taj način domogao 10.950 kuna, 34-godišnjak si je "priskrbio" skoro okruglih 100 tisuća kuna, a 50-godišnjak nešto više od 50 tisuća.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izvješće, kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi koju je podnijela banka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene