Braća Amić iz Perušića će tijekom istrage zbog prijetnji načelniku Udbine Josipu Seučeku biti u istražnom zatvoru, odlučio je u petak sudac istrage karlovačkog suda, a zbog istog je kaznenog djela već određen istražni zatvor i njihovom ocu, iako je u bijegu.

Galerija Privođenje braće Amić zbog prijetnje načelniku Općine Udbina - 5 Privođenje braće Amić zbog prijetnje načelniku Općine Udbina - 4 Privođenje braće Amić zbog prijetnje načelniku Općine Udbina - 3 +1 Privođenje braće Amić zbog prijetnje načelniku Općine Udbina - 2

Sudac Ante Ujević rekao je Hini da je istražni zatvor osumnjičenom ocu odredio upravo zbog bijega, ali i opasnost od ponavljanja kaznenih djela, jer je "49-godišnji prvoosumnjičenik višestruko osuđivan te se protiv njega vodi više kaznenih postupaka.

Njegovim je sinovima istražni zatvor određen zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i sudionike te također zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, "jer se protiv obojice vodi više kaznenih postupaka te su više puta kažnjavani za prekršaje protiv javnog reda i mira s elementima nasilja", rekao je Ujević. Dodao je i da se "protiv sve trojice vodi bezbroj prekršajnih postupaka".

  Privođenje braće Amić zbog prijetnje načelniku Općine Udbina - 2 Napeto u Lici: Rodbina uhićenih okupila se pred zgradom državnog odvjetništva

Ni policija ni sudac Ujević nisu iznosili imena osumnjičenika, no neslužbeno je riječ o Darku Amiću (49) i njegovim sinovima Baji (31) i Darku (26).

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je predložilo sucu istrage mjeru istražnog zatvora nakon jučerašnjeg prvog ispitivanja dvojice uhićenika starih 31 i 26 godina.

Općinsko državno odvjetništvo iz Gospića objavilo je da istragu provode zbog sumnje "da su zajedno sa 49-godišnjakom, 20. siječnja 2022. u jednom ugostiteljskom objektu u Udbini, uputili riječi prijetnje 35-godišnjem oštećeniku vezano za njegov rad i postupanje, a s ciljem da ga ustraše“, čime su kod njega izazvali "osjećaj straha i nesigurnosti".

Sudski čekić Jedan bi Plenkovića dočekao jajima, drugi ga je nazvao pavijanom: Što će biti dalje, odlučit će zadarska sutkinja

Andrej Plenković Nižu se reakcije na uhićenje zbog komentara o premijeru: ''Plenkovićev kult ličnosti ne može podnijeti par pokvarenih jaja"

Sudac Ujević je upravo za činjenicu da su prijetili službenoj ili odgovornoj osobi rekao da su "počinili teži oblik djela prijetnje". Demantirao je pritom nagađanja da se 49-godišnji prvoosumnjičenik predao.

Načelnik Udbine Josip Seuček rekao je ranije Hini da se radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaše nečuvane stoke u vlasništvu više romskih obitelji, direktno na štetu drugih poljoprivrednika, ali i o ugrožavanju sigurnosti ljudi u prometu, također zbog nekontroliranog kretanja njihove stoke.

Policija je ranije izvještavala o naletima vozila na konje koje Amići i njihova rodbina ostavljaju bez nadzora, a za što su neki od njih već bili pravomoćno kažnjavani.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju