Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv 46-godišnjakinje zbog zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.


Osnovano se sumnja da je hrvatska državljanka (1965.), kojoj na mrežnim stranicama zagrebačkog ŽDO-a nisu navedeni inicijali, od 6. siječnja do 4. ožujka 2008. u Zagrebu kao direktorica trgovačkog društva iz Zagreba s namjerom da se nepripadno okoristi sa žiroračuna toga društva obavljala isplate u osobnu korist, čime si je stekla imovinsku korist od 12,1 milijun kuna, za koliko je oštetila to društvo.

Vezani članci Slika nije dostupna Policija apelira: 'Ne odbacujte oružje uokolo, već javite policiji!' Slika nije dostupna Šest hrvatskih banaka pod istragom HNB-a

Osnovano se sumnja i da od 1. siječnja do 31. prosinca 2007. te od 1. siječnja do 31. prosinca 2008. u Zagrebu, također kao direktorica trgovačkog društva iz Zagreba, s namjerom pribavljanja nepripadne koristi tome trgovačkom društvu nije obračunavala novac koji s osnove poreza na dodanu vrijednost pripada državnom proračunu, čime mu je uskratila 3.022.300 kuna, za koliko je tome trgovačkom društvu pribavila nepripadnu imovinsku korist. (Hina)