Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražni zahtjev

Direktorica si isplatila 12 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv 46-godišnjakinje zbog zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Osnovano se sumnja da je hrvatska državljanka (1965.), kojoj na mrežnim stranicama zagrebačkog ŽDO-a nisu navedeni inicijali, od 6. siječnja do 4. ožujka 2008. u Zagrebu kao direktorica trgovačkog društva iz Zagreba s namjerom da se nepripadno okoristi sa žiroračuna toga društva obavljala isplate u osobnu korist, čime si je stekla imovinsku korist od 12,1 milijun kuna, za koliko je oštetila to društvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija 'Mir i Dobro' Policija apelira: 'Ne odbacujte oružje uokolo, već javite policiji!' Slika nije dostupna Zloporaba položaja Šest hrvatskih banaka pod istragom HNB-a

Osnovano se sumnja i da od 1. siječnja do 31. prosinca 2007. te od 1. siječnja do 31. prosinca 2008. u Zagrebu, također kao direktorica trgovačkog društva iz Zagreba, s namjerom pribavljanja nepripadne koristi tome trgovačkom društvu nije obračunavala novac koji s osnove poreza na dodanu vrijednost pripada državnom proračunu, čime mu je uskratila 3.022.300 kuna, za koliko je tome trgovačkom društvu pribavila nepripadnu imovinsku korist. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene