Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu obavljena je obdukcija tijela svećenika Josipa Rafaja i ono je predano obitelji radi pokopa, doznaje se od vještaka sudske medicine i patologije prof. Josipa Škavića.


Obdukcijski nalaz još nije stigao u karlovački Istražni centar te za sada sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak ne može reći ni vrijeme ni potvrdu točna uzroka smrti svećenika Rafaja. Kazala je da radi istrage ne može potvrditi tvrdnje u medijima da je ubojstvo počinjeno pištoljem, već samo da je riječ o vatrenom oružju.

Vezani članci Ogulinski Crveni križ - 3 Za Provjereno progovorili bivši djelatnici ogulinskog Crvenog križa: "Daješ nekima koji imaju bogatstvo..." Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Pijani svećenik na Istu napravio cirkus na sprovodu: "Vidjelo se da jedva stoji na nogama. Vikao je na okupljene zbog nošenja zaštitnih maski, rekao je da svi izgledaju kao Zorro"

Od glasnogovornice karlovačke Policijske uprave Tanje Petrić doznaje se da je danas na sastanku kolegija PU-a dogovoreno da radi policijske istrage danas Uprava ne će u javnost izići ni s jednom informacijom o ubojstvu svećenika Rafaja. 

Vjernici župe Generalskog Stola i župe Mrežničkog Bresta oprostit će se danas od župnika Rafaja u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog misom u 16 sati, a sutra će biti pokopan na mjesnom groblju u Gornjoj Stubici u 14 sati.

>> Župljanka: Mi smo nagovorili našeg svećenika da kupi skupocjeni terenac

Misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Jurja u Gornjoj Stubici služit će vojni biskup Juraj Jezerinac, budući da je velečasni Rafaj obavljao i službu vojnog kapelana u kapelaniji sv. Antuna u Ogulinu, doznaje se u Gospićko-senjskoj biskupiji.