Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Gasio opuške po kolegi i cipelario ga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinu dana stariji kolega 4 je godine maltretirao 13-godišnjeg učenika zagrebačke OŠ J.J. Strossmayer. Iživljavanje je, otkrio je dječak, kulminiralo u lipnju, kad je na školskom igralištu, pred očima učenika, 14-godišnji zlostavljač na njemu ugasio opušak!

"Igrali smo nogomet iza škole. Odjednom je došao M. s grupicom svojih prijatelja. Opkolili su me i natjerali da kleknem. "Radi sklekove!", viknuo je M. Poslušao sam ga. Nogama su mi pritiskali leđa da mi bude teže... ", tiha glasa i pognute glave opisivao je 13-godišnji učenik kako ga je zlostavljao školski kolega. 

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Da ga je godinu dana stariji kolega maltretirao čak četiri godine, dječakovi roditelji nisu znali jer, kazao je otac koji je prisustvovao razgovoru, sin im se povjerio tek nedavno kada je M., zbog loših ocjena, izbačen iz škole.

"Zamotao me u mrežu koju je skinuo s gola. U njoj sam morao puzati po igralištu, a on me tukao nogama i polijevao vodom. Pljunuo je na mene", utučeno nastavlja dječak. Na igralište je, kaže, došao podvornik, koji se, tvrdi učenik, nije obazirao na mučnu scenu. Mučenje je prekinula učiteljica fizike koja je izašla na igralište. 

Zašto je škola prešućivala dugogodišnje zlostavljanje, kojemu su svjedoci bili i učitelji, ravnatelj Nenad Oremuš nije želio objasniti. 

"Većih ispada u školi nije bilo jer smo poduzeli sve da ih spriječimo", tvrdio je jučer ravnatelj škole na čijoj zgradi stoji natpis da se u njoj ne tolerira nasilje. Školska psihologinja Jadranka Šarac tvrdila je da o slučaju ne može govoriti jer su akteri sukoba malodobni. Natuknula je samo da je M. zadavao probleme učiteljima.

"Nije bio redovit na nastavi, imao je šest jedinica na kraju godine. Morali smo ga isključiti iz škole", rekla je psihologinja. Tek je razrednik zlostavljanog učenika otkrio kako je zbog maltretiranja našeg sugovornika protiv M. policija podigla kaznenu prijavu te da je slučaj prepušten pravosuđu.

Malodobni zlostavljač, kažu roditelji učenika, do četvrtog je razreda bio odličan učenik. No tada su mu se roditelji, inače ugledni zagrebački liječnici, rastali, što je, tvrde, dječak teško prihvatio.

Škola je morala odmah reagirati kad je primijećeno da se djetetovo ponašanje mijenja. Što su poduzeli kako bi mu pomogli, ne znam jer me o slučaju nitko nije obavijestio rekla je ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Gordana Buljan-Flander.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene