Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jutros se u Trogiru dogodio filmski scenarij okršaja policije i razbijača kafića Genšer. Nešto iza 3 sata, Tomislav Šoljić (21) je s nepoznatim muškarcem ušao u caffe bar Alde Delića (42) te počeo razbijati inventar.


U narodnjačkom kafiću Genšer u Okrugu Gornjem na Čiovu kod Trogira, došlo je do krvava obračuna u kojem su dvojica mlađih muškaraca nožem napala vlasnika. Delić je izvan je životne opasnosti i u bolnici, a čini se da je riječ o reketarenju. 

Vezani članci Policija, ilustracija Strašna nesreća kod Trogira: Automobil sletio s ceste u more, jedna osoba poginula PR Moondance se vraća u trogirsku kulu Kamerlengo!

Nakon što ih je vlasnik upozorio da prestanu s uništavanjem objekta, jedan od njih ga je tri puta ubo nožem u predjelu leđa.

Razbijači su potom pobjegli osobnim vozilom.

Na malom mostu u Trogiru policijska patrola pokušala je zaustaviti sumnjivo vozilo, no osumnjičeni se nisu zaustavili na znak policijskih službenika te su probili blokadu.

Jedan policajac bacio se sa strane kako ga vozač ne bi pregazio, dok je drugi pucao iz pištolja prema vozilu sa nekoliko streljiva.

Vozilo je zaustavljeno u Dugopolju, te je Tomislav Šoljić svladan i priveden u službene prostorije na kriminalističku obradu.

Za drugim se počiniteljem još traga, no prema nesluženim informacijama i on je predvečer uhićen.

Oštećeni vlasnik je zadobio tri ubodne rane u predjelu slabinskog dijela leđa, te dvije u predjelu desnog prsnog zida.

Zadržan je na Traumi II KB Split.