Područje u blizini francuskog Veleposlanstva u Zagrebu u četvrtak navečer bilo je blokirano zbog protueksplozijskog pregleda torbe nađene kod ulaza u zgradu Moderne galerije, a policija je izvijestila da je "nalaz negativan".


U prolazu, odnosno haustoru zgrade u Hebrangovoj ulici 1 u četvrtak oko 19,30 sati pronađena je torba te je obavljen protueksplozijski pregled i nalaz je bio negativan, rekao je službenik za odnose s javnošću u Policijskoj upravi zagrebačkoj Zlatko Ancić. Nakon obavljenog pregleda oko 20,15 sati promet je normaliziran, rekao je.

Vezani članci Policija, ilustracija Dvojac uhićen zbog pucnjave u kojoj je teško ranjen 32-godišnjak od ranije poznat policiji, jednome se već sudilo za ubojstvo Očevid, ilustracija Užas u Klisu: Muškarca upucali u glavu i izbacili iz auta, policija ga pronašla bez svijesti. Uhićene su dvije osobe

Policija je dobila dojavu da je preko puta francuskog Veleposlanstva ostavljena crna torba.

Francusko Veleposlanstvo nalazi se na adresi Hebrangova ulica 2, a zgrada kod koje je pronađena torba je preko puta, na adresi Hebrangova 1, u kojoj je smještena Moderna galerija. Tijekom blokade područja križanja Hebrangove i Zrinjevca bio je zaustavljen i tramvajski promet. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook