Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao s osmijehom!

FOTO Paravinja na sudu bahato i bez trunke pokajanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Paravinja došao je jutros pred sudsko vijeće šibenskog Županijskog suda na pripremno ročište, gdje je sukladnom novom Zakonu o kaznenom postupku, njegova obrana i Županijsko državno odvjetništvo održalo uvodni govor i najavilo sve dokaze kojima će se koristiti na ponovljenom suđenju.

Dragan Paravinja stoga je na sud s osmijehom na licu, vidno mršaviji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponovljeno suđenje Paravinja opet na sudu: Je li ubojstvo Antonije Bilić bilo klasično ili teško? Slika nije dostupna Silovanje i teško ubojstvo Ponovljeno suđenje Paravinji kroz mjesec dana

Nitko od obitelji ubijene Antonije Bilić nije se pojavio, a njihov je odvjetnik Vinko Ljubičić izjavio kako 'nisu došli jer im je sve to teško još jednom slušati'.

Na pripremnom ročištu odlučeno je da ponovljeno suđenje započne 3. srpnja. Suđenje je zatvoreno za javnost, ali kako doznajemo Dragan Paravinja je danas bio veoma bahat i bezobrazan, te ponovno nije pokazao ni trunke pokajanja. Naveo je da su se država i institucije 'urotile protiv njega', te tražio novog odvjetnika po službenoj dužnosti.

Njegova odvjetnica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović nije željela davati izjave nakon ročišta, te je na sva pitanja novinara odgovarala sa 'pitajte sud'. Također nije željela potvrdili je li joj Paravinja otkazao punomoć.

Novo suđenje Paravinji za ubojstvo Antonije Bilić privlači veliku pažnju javnosti.

Ponovljeno suđenje Paravinji kroz mjesec dana

Podsjetimo, Vrhovni sud je sredinom veljače ukinuo dio presude Draganu Paravinji, koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić jer smatraju da je sudsko vijeće šibenskog Županijskog suda pogrešno utvrdilo činjenično stanje. Dovode u pitanje je li sud ispravno utvrdio da je bilo pokušaja silovanja, a ako se to nije moglo utvrditi, upitno je i je li moglo biti teškog ubojstva s ciljem da Paravinja to silovanje prikrije. Vrhovni sud ipak nije sporio da je Paravinja ubio Antoniju Bilić pa će na ponovljenom suđenju trebati utvrditi je li to bilo klasično ili teško ubojstvo. Razlika može biti i u 20 godina robije.

Draganu Paravinji sudit će se pred istim sudskim vijećem šibenskog Županijskog suda koje ga je, pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac bilo nepravomoćno osudilo na 40 godina robije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene