Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBIJENA ŽENA, PETERO OZLIJEĐENIH

Detalji užasa u Paragu: "Bila je svađa, jedan je uzeo automatsku pušku i počeo rafalno pucati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Bila je svađa, jedan je uzeo automatsku pušku i počeo rafalno pucati", ispričao je Matjaš Oršuš iz romskog naselja Parag u kojem je u pucnjavi sinoć ubijena žena, a pet je osoba ozlijeđeno, među njima i djevojčica.

U pucnjavi koja se u utorak u kasnim noćnim satima dogodila u romskom naselju Parag, u općini Nedelišće u Međimurju, ubijena je jedna ženska osoba dok je više osoba ranjeno. Prema informacijama iz Policijske uprave međimurske ranjeno je dijete, jedna maloljetna te tri odrasle osobe.

Detalje o pucnjavi ispričao je Matjaš Oršuš iz romskog naselja Parag.

"Bila je neka svađa, jedan je uzeo automatsku pušku i počeo rafalno pucati. Do svađe je došlo među susjedima zbog jednog problematičkog dečka kojeg su roditelji, umjesto da su ga smirili, još i podržavali. I eto što se dogodilo! Bilo je to na neki način očekivano", ispričao je za emedjimurje Matjaš Oršuš.

"Svi smo u šoku. Od šoka sinoć nitko baš nije htio govoriti, pa ću tijekom dana imati više informacija o tome što se dogodilo. U svakom slučaju, morat će se riješiti problem s ilegalnim oružjem. Moramo poduzeti nešto da se oružje makne iz naselja, ne samo iz Paraga, nego iz svih. Rata nema, čemu onda oružje? Žao mi je što se ovo dogodilo", rekao je Oršuš, koji je i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji.

"Kako će to završiti među njima, nemam pojma. Bojim se da se sukob ne nastavi. Imam informacije da je problematični balavac provocirao, a da nije, ne bi došlo do sukoba", napomenuo je Oršuš.

U sinoćnjoj pucnjavi ubijena je žena, 62. godište. U bolnicu je primljeno osmero ljudi. Troje ih je pušteno, među njima dvije djevojčice.

Policija je privela troje ljudi. Što je dovelo do ovakve tragedije pokazat će istraga.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene