Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Muškarac (33) sa šireg đurđevačkog područja prijavio je policiji računalnu prevaru nakon što je nepoznatoj osobi poslao podatke o kartici tekućeg računa i jednokratnu lozinku (PIN).


Oštećeni muškarac preko oglasnika je prodavao predmet pa mu se nepoznata osoba javila porukom. Tražila ga je podatke kartice tekućeg računa i jednokratnu lozinku, a 33-godišnjak je te podatke i poslao, nakon čega mu je s računa podignuto više tisuća kuna.

Vezani članci Dino Ljutić Uhićen čovjek koji je za teško bolesnu ženu skupio više od tri milijuna kuna: Novac je potrošio na kladionicama? Policija, ilustracija Dvojica muškaraca prevarila Zagrepčanku, policija upozorava građane: "Iako zastario, taj trik je i dalje aktualan. Ne nasjedajte"

Policijski službenici PU koprivničko-križevačke provode daljnje kriminalističko istraživanje te upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve.

"Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192. Osobne podatke, podatke tekućih računa banke ne dajte preko telefona bez obzira na to kako se netko predstavlja. Prilikom prodaje i kupnje putem raznih oglasnika budite oprezni!" upozorava policija.