Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preskočili plaćanje PDV-a

Carinici oštetili proračun za više od 1,200.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalističkom obradom policija je utvrdila osnovanu sumnju da su dvojica carinika, 41-godišnjak i 57-godišnjak, te 70-godišnji vještak za poljoprivredu, svi iz Metkovića, počinili više kaznenih djela i proračun oštetili za više od 1,200.000 kuna.

Kako je priopćeno iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave, osnovano se sumnja da su dvojica carinika u pločanskoj carinarnici od 2007. do 2009. ishodili izdavanje evidencijskih listova za pogranični promet, tako da su lažno prikazivali vrstu i količinu obradive zemlje, krivotvorili zemljišno-knjižne izvatke o posjedu zemlje te lažno prikazivali poljoprivredne kulture.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina

>> Pokušali prokrijumčariti 1770 kutija cigareta

Također je utvrđena osnovana sumnja da im je u tome pomagao vještak iz Metkovića koji je izdavao neistinite procjene moguće poljoprivredne proizvodnje. Navedenim radnjama dvojica su carinika preko graničnih prijelaza u Metkoviću i Gabela polju u Hrvatsku uvezli različite poljoprivredne proizvode na koje nisu platili carinu i PDV te oštetili državni proračun za 1,227.543 kune. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene