Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriminalističkom obradom policija je utvrdila osnovanu sumnju da su dvojica carinika, 41-godišnjak i 57-godišnjak, te 70-godišnji vještak za poljoprivredu, svi iz Metkovića, počinili više kaznenih djela i proračun oštetili za više od 1,200.000 kuna.


Kako je priopćeno iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave, osnovano se sumnja da su dvojica carinika u pločanskoj carinarnici od 2007. do 2009. ishodili izdavanje evidencijskih listova za pogranični promet, tako da su lažno prikazivali vrstu i količinu obradive zemlje, krivotvorili zemljišno-knjižne izvatke o posjedu zemlje te lažno prikazivali poljoprivredne kulture.

Vezani članci Mladen Šćulac i Nikolina Farčić Dok se kava iza 19 sati na riječkom Korzu pije s nogu, na jugu Hrvatske nakon više od četiri mjeseca terase su ponovno pune Poplava od kiše u Dubrovniku Obilna kiša poplavila ulice Dubrovnika, pogledajte snimku poplave ispred palače Sponza

>> Pokušali prokrijumčariti 1770 kutija cigareta

Također je utvrđena osnovana sumnja da im je u tome pomagao vještak iz Metkovića koji je izdavao neistinite procjene moguće poljoprivredne proizvodnje. Navedenim radnjama dvojica su carinika preko graničnih prijelaza u Metkoviću i Gabela polju u Hrvatsku uvezli različite poljoprivredne proizvode na koje nisu platili carinu i PDV te oštetili državni proračun za 1,227.543 kune. (Hina)