Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Međimurska policija javila je o nekoliko provala u osobne automobile tijekom vikenda u Murskom Središću i Podbrestu.


U subotu poslijepodne u Murskom Središću, u Ulici Maksima Gorkog, nepoznati počinitelj provalio je u parkirani Fiat Punto čakovečkih registracija. Iz njega je ukrao dječju sjedalicu i razne dokumente.

Vezani članci Provalnik/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Policija poslala upozorenje građanima uoči blagdana: ''Nekad i sama žrtva stvori priliku za provale'' Kradljivac bicikla Kradljivac pokušao ukrasti bicikl pa na kraju ostao i bez svojeg

Materijalna šteta prema izjavi 28-godišnje vlasnice procjenjuje se na više stotina kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U noći na nedjelju u Podbrestu, u neograđenom dvorištu obiteljske kuće u Kalničkoj ulici, lopov je provalio u osobni automobil VW Touran čakovečkih registracija u vlasništvu žene (25). Iz prtljažnika je ukrao motorno ulje, autodizalicu i kabele za paljenje.

Potom je počinitelj provalio u osobni automobil Škoda Fabia čakovečkih registracija u vlasništvu muškarca (56) te iz prtljažnika ukrao rezervni kotač. Ukupna je šteta nekoliko stotina kuna.

Policija je u okolici mjesta događaja našla ukradeni rezervni kotač, a u obližnjem polju kukuruza i automobil Ford Fiesta varaždinskih registracija.

"Provjerom je utvrđeno kako je Fiesta ukradena na području Varaždina te su o njezinu pronalasku obaviješteni policijski službenici Policijske postaje u Varaždinu, koji su preuzeli daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo neovlaštene uporaba tuđe pokretne stvari", kažu u međimurskoj policiji. 

Na mjestu događaja obavljen je očevid te su po njegovu završetku pronađeni rezervni kotač i Ford Fiesta vraćeni vlasnicima.