Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša direktorica HŽ-ove sestrinske tvrtke Agit Biserka Robić danas je, odgovarajući na pitanja USKOK-a, ponovno odbacila optužbe da je preko poduzeća kojemu je bila na čelu iz nacionalne željezničke kompanije izvučeno 3,7 milijuna eura.


U svojoj je obrani ponovila je da je Agit dobro poslovao i ostvarivao profit, a na pitanja USKOK-ovih tužitelja još je jednom ustvrdila da je iskaz njenog bivšeg suradnika i suoptuženika Andrije Sarića lažan. On je, među ostalim, USKOK-ovim istražiteljima priznao da je s ostalim optuženicima sudjelovao u izvlačenju novca iz HŽ-a te da je po nalogu Biserke Robić potpisivao fiktivne račune.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Kobak je rekao da će sve izgladiti s Kalmetom' Slika nije dostupna Kobak i ostali iz HŽ-a ostaju u istražnom zatvoru

>> Suđenje za HŽ: Kobak se ne vraća u Remetinec

Suđenje se nastavlja sutra kada će Biserka Robić odgovarati na pitanja branitelja ostalih okrivljenika, nakon čega bi obranu trebao iznijeti i bivši direktor Željaznica Srbije Vladimir Vasiljević.

Kobak isto odbacio optužbe

Optužene, među kojima je i bivši predsjednik uprave HŽ-a Davorin Kobak, se tereti za zloporabu položaja i ovlasti te prikrivanje protuzakonito dobivenog novca. USKOK tvrdi da su od 2003. do 2008. na temelju lažnih faktura na račune četiriju off-shore kompanija u Austriji i BiH prebacili ukupno 3,7 milijuna eura od čega su čak 3,2 milijuna eura zadržali za sebe.

Prvooptuženi Kobak također je odbacio sve optužbe, kao i Sarićeve tvrdnje da je novac izvlačio za potrebe plaćanja provizije suradnicima iz susjednih zemalja, posebno iz BiH, preko kojih se prevozio željeznički teret. (Hina)