Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudeći po policijskoj statistici provalnici su u proteklih 48 sati na zagrebačkom području imali "pune ruke posla" jer je zabilježeno čak 39 provala u domove, skladišta, poduzeća, a nisu bile pošteđene ni škole.


Većina provala dogodila se tijekom noći, pa je tako pod okriljem mraka provaljeno i u skladište Hotela Zovko u Sesvetama iz kojega je ukradena metalna kasa s nekoliko stotina tisuća kuna.

Na meti provalnika našlo se i poduzeće Fornetti-peciva u
novozagrebačkoj Mrkšinoj ulici. Iz metalnih kasa koje su se nalazile po uredima ukradeno je oko 100.000 kuna.

Veću štetu pretrpio je i vlasnik prodavaonice Wen Wu na Trgu
Volovčica. Nepoznati provalnik obio je vrata i ušao u prodavaonicu iz koje je ukrao odjeću i novac.

U Škorpikovoj ulici provaljeno je u skladište poduzeća Zlatni zmaj. Provalnik je razrezao stražnju metalnu stjenku skladišta, ušao kroz otvor, djelomice ispremetao stvari i ukrao obuću. I u ovoj provali šteta je veća.

"Gladni provalnik" pokrao je veću količinu prehrambenih proizvoda prodavaonice PAN na Radničkoj cesti, a iz osnovne škola u Podrebenici na području Centra ukradena su dva računala.

Bez novčanika s oko dvije tisuće kuna ostao je vlasnik obiteljske
kuće na području Črnomerca. Zanimljivo je da je, osim novčanika, provalnik ukrao i dvije baterije od 1,5 volti, ali je sve ostalo u kući ostavio netaknuto.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju