Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radom do uspjeha

Uspjela je zahvaljujući snu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je prije desetak godina krenula u posao, nije ni sanjala da će jednoga dana primiti uglednu nagradu strukovne udruge menadžera i poduzetnika.

 Vesna Pavletić i njezina tvrtka trebali bi biti ogledni primjer uspješnog poslovanja. Iako se bave proizvodima za dobar san njezin poduzetnički duh nikada ne spava. Posao su pokrenuli u deset kvadrata podruma u svojoj kući, a danas su uspješni izvoznici s ambicioznim planovima. Kad je počela kriza Vesna Pavletić nije noćima spavala zbog straha da će morati otpustiti dio ljudi, no kao pravi menadžer osmislila je i patentirala novi proizvod i na kraju morala zaposliti još ljudi.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

'Malo je bilo teško jer smo sa dobre plaće sa dobre pozicije smo otišli u malu konobu i sa malo novaca, odnosno sa skoro ništa novaca. Podigli smo puno, stvarno puno kredita i krenuli', prisjeća se Vesna dodajući kako je početak bio tako težak da su umalo odustali. Danas se šale da puretinu i plavice više nikad neće jesti, jer su tih nekoliko mjeseci svaki dan jeli samo to.

Živjeli na puretini

'Zato jer nije jednostavno bilo novaca, a tata je imao nekih sto kila puretine, a plavice je isto uvijek bilo, a i zdrava je', šali se mužmarin.  Od tada uspješno plivaju poduzetničkim vodama. Struka je nagradila njihov trud i Vesna je proglašena za mladu menadžericu godine. 'Deset zadnjih godina smo samo radili, radili, pa je došlo dijete, bilo je samo dijete, posao, dijete, posao. Nisam u biti razmišljala koliko taj rad vrijedi, je li imamo novaca, nemamo, samo smo išli naprijed nismo se puno osvrtali. Kad sam čula za tu nominaciju bilo mi je zaista drago. Mislila sam si gle netko tamo i to struka je to prepoznao i do je stvarno jedan lijep, predivan osjećaj', kaže vesna.

Zaposlenici najvažniji

Kažu kako duguju zaposlenicima i to ne ostaje na riječima. Njih 130 stimuliraju plaćom, novčanim nagradama, edukacijom i atraktivnim putovanjima. Dobra atmosfera osjeti se na svakom koraku. 'Meni je bitno da su oni tu sretni, da to nije samo posao od 8 do 3 nego da oni to žive', smatra Vesna. Tako su nastale i prilike za izvoz u Njemačku, Britaniju, Grčku, SAD, a na budućnost gledaju jako ambiciozno.

'Plan nam je da Biocristal postane brand broj jedan što se tiče spavanja u cijelom svijetu. Tu smo jako ambiciozni. U Hrvatskoj planiramo zapošljavati još ljudi i naravno širiti posao', kaže vesna. Možete imati sve znanje i iskustvo ovog svijeta, kaže Vesna, ali dugoročno se postaje uspješan samo ako vas vode strast, energija i entuzijazam.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene