Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo!

Vasilije Perović - Fizičar dostojan Cambridgea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vasilije Perović dobio je stipendiju za studiranje u Britaniji. Od listopada će biti student prestižnog sveučilišta Cambridge.

Vasilije Perović je jedan od najboljih maturanata u Hrvatskoj ove godine. Ovaj 18-godišnjak iz Belog Manastira, osim odličnih ocjena iz najzahtjevnijih predmeta, mjesto u našoj rubrici Bolja Hrvatska zaslužio je i zbog toga jer je budući student prestižnog sveučilišta Cambridge. Za studiranje u Britaniji dobio je i stipendiju, a prije odlaska na fakultet, s njim je razgovarala naša ekipa.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić novi ministar obrane cjeloživotno obrazovanje Novi ministar obrane Ivan Anušić se predomislio: "Odlučio sam zamrznuti studentski status" Screenshot YouTube Najstariji student na svijetu Pravo, turizam, arheologija... Ima 91 godinu i 15 diploma! Najavio da prestaje studirati i otkrio čime će se baviti

Ljubav prema znanosti i tehnologiji 18 godišnjeg Vasilija Perovića dovela je do stipendije na prestižnom Cambridgeu. 'Pokriva gotovo sve troškove, dakle recimo 99,99 posto troškova je pokriveno stipendijom. Ono što je moj posao, je redovno polagati ispite, što se nadam da će mi poći za rukom', rekao nam je Vasilije.

Za vrijednu stipendiju pomoglo mu je motivacijsko i pismo preporuke, ali i dobro odrađen intervju. Ovaj bivši belomanistarski srednjoškolac od listopada je britanski student.

U studentskoj sobi dizajnira kreacije koje će nositi cijeli svijet!

'Nadam se da će se dogoditi ono što su mi svi rekli, a i čime se Cambridge hvali, a to je individualnost u radu, i vlastitog mentora dobiti', kaže.

Inače odličan učenik u svim razredima, Vasilije je jedan od najuspješnijih maturanata u Hrvatskoj. Odabrao je najteže predmete, i sve ih položio s odličnim uspjehom. 'Ne bih rekao da je matura velik problem, ukoliko je to rezultat 4-godišnjeg rada', kaže Vasilije.

U znanost se zaljubio u ljetnoj školi u Višnjanu. 'Nakon te ljetne škole ta ljubav prema astronomiji i fizici je strahovito porasla, u srednjoj sam išao na natjecanja, svake godine sudjelovao na ljetnoj školi fizike i astronomije u Višnjanu', rekao je.

A da je riječ o nesvakidašnjem talentu, uvjereni su i njegovi profesori.

Jelena ima 22 godine, a iza nje je već sada pet knjiga

'Pun je znanja, željan znanja, i on to iskoristi, uporan je, ja se usudim reći mali genije zasada, a možda će biti još veći', kaže njegova profesorica fizike, Margeta Đurica.

Matura bez greške, upis i stipendija Cambridgea, odlični rezultati na natjecanjima znanja... Formula uspjeha ovog 18-godišnjaka je jednostavna: 'Postaviti si svoje vlastite ciljeve, ne povoditi se za nečim tuđim. Imate svoje ciljeve i slijedite njih', kaže.  A svi njegovi dosadašnji uspjesi za njega su, kaže, tek korak do puno većeg cilja koji želi ostvariti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene