Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Bolja Hrvatska

Njezini crtani likovi obišli su svijet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Likovi iz mašte Lane Hudine obišli su svijet. Fausta Vrančića, Slavoljuba Penkalu ili Nikolu Teslu nacrtala je na magnetićima, šalicama, a oduševljeni turisti sa sobom su ih ponijeli u Australiju, Ameriku, a nalaze se i na frižiderima u cijeloj Europi.

Od brzinomjera do penkale - Lana Hudina nacrtala je 13 izuma za koje su zaslužni Hrvati. I svoje verzije Nikole Tesle ili Slavoljuba Penkale pretvorila u suvenire. Kako bi se turisti kući vratili s hrvatskim proizvodom.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Lanini likovi bili su nadahnuće i za jednominutni crtić. A dok crtić tek čekaju festivali, njezini mali izumitelji iz Nacionalnog parka Krka i desetak suvenirnica otišli su u svijet.

>> Od bloga do posla!

Znamenitosti Zagreba i nasmiješena lica njezinih likova, osim na šalicama, podmetačima za čaše, kasicama ili magnetima, odnedavno uljepšavaju i kišne dane.

A sve je počelo na fakuletu. Otvorila je svoj obrt i umjesto čekanja na posao - sama ga stvorila. U početku je crtala samo - personalizirane darove. Za vjenčanja, rođendane, darove ispod bora. Zajedno s još dvije prijateljice izrađuje i dekorativne tapete.

Kako izgledaju mala umjetnička djela iz ruku Lane Hudine pogledajte uprilogu Bolja Hrvatska Dnevnika Nove TV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene