Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpuno novi Renault Twingo dolazi sa stražnjim pogonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treća generacija Renault Twinga koja je ovih dana službeno predstavljena na internetskim portalima, javnosti će uživo biti predstavljena na nadolazećem auto salonu u Ženevi.

Novi model na tržište dolazi malo više od dvadeset godina nakon izvornog Twingo modela koji je francuski brend na tržištu prvi put predstavio 1993. Godine. Umjesto da prate tradicionalan pristup razvoja automobila ove klase, Francuzi su u suradnji s Daimlerom odlučili ovog puta napraviti nešto drugačije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ford Focus dobio novu njušku Slika nije dostupna Opel najavio najbržu cestovno legalnu Astru ikada (nove fotografije)

Dizajneri su inspiraciju pronašli u izvornom Twingu i klasiku francuskog brenda, Renault 5 modelu. Tako je nastao mali gradski automobil s pet vrata, stražnje smještenim motorom i pogonom na stražnje kotače.

Osim retro dizajnerskih elemenata, novi model opremljen je sportskom i mladenačkom prednjom maskom koja u prvi plan ističe Renaultovu oznaku dok cjelokupan dojam zaokružuju LED dnevna svjetla. Novi mali hatchback također ima skrivene ručice na stražnjim vratima i osebujne stražnje svjetlosne sklopove koje proizvođač opisuje kao ''prirodan produžetak poklopca prtljažnika.''

Renault u ovom trenutku nije objavio informacije o pogonskim sklopovima iako kruže neslužbene informacije da će se nuditi s novom obitelji trocilindričnih motora uparenih s ručnim mjenjačem ili mjenjačem s dvije spojke.

Novi Twingo biti će ponuđen u četiri ''pop'' boje, uključujući svijetloplavu, bijelu, žutu i crvenu, a kupci će moći naručiti i niz personalizacijskih opcija uključujući posebna kućišta retrovizora, bočne zaštitne pragove i razne ukrasne elemente. Čini se da je Renault naučio lekciju i odlučio slijediti primjer FIAT-a i MINI-ja koji kupce privlače bogatim personalizacijskim opcijama i mladenačkim i modernim izgledom.

Pogled u prošlost: Renault 5 Turbo 2 iz 1984. godine

Kako vam se dopada Renault Twingo sa 320 KS?

Unutrašnjost ćemo moći pobliže pogledati tek nakon službene premijere koja je zakazana za 4. ožujka ali Renault kaže da možemo očekivati ''veseli unutrašnji prostor s dosta boje koji je vrlo dobro promišljen ne bi li kupcima pružio visok stupanj svakodnevne iskoristivosti i jednostavnost korištenja.''

Daimler će za novi Twingo koristiti platformu i pogonske komponente razvijene u sklopu svog poslovnog sporazuma za izradu komponenti za sljedeću generaciju Smart ForTwo i ForFour modela.

Još više informacija čeka nas nakon službene premijere u Ženevi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene